L’any 2003 va ser un any esplèndid pel que fa a les produccions discogràfiques folklòriques de Ferreries. En el passat nombre d’aquesta revista fèiem menció al disc compacte que van editar “Aires des Barranc d’Algendar” i el “Grup de Ball es Penell” per la seva part celebraven els seus quinze anys editant també el que era el seu segon treball discogràfic.
El grup s’havia consolidat fermament en el món dels balls folklòrics a Menorca a la vegada que també havia fet i seguiria fent un bon munt de sortides per mostrar les nostres arrels més enllà del nostre país.
Actualment el grup ja no està en actiu. Van tenir una durada de 34 anys, per tant un recorregut prou llarg per aconseguir un munt d’experiències. En cadascun dels viatges omplien la maleta d’anècdotes, records i amistats. Viatges que recorden amb alegria i que els van dur a diferents regions del nostre país a més de Luxemburg, Val de Cambra (Portugal), Andorra, Nantes (França) i la Illa de Man (Regne Unit). A la vegada compartien l’organització de les trobades amb l’altre grup del poble, especialment a l’estiu i la ballada de Sant Antoni. El grup sempre va mostrar molt bon tarannà a l’hora de compartir escenaris tant amb els grups de l’illa com amb els forans.

La seva música també tenia una caràcter personal que els músics havien sabut transmetre i va adquirir una manera pròpia d’interpretar la música d’arrel. En son testimoni les dues gravacions i en especial aquesta que presenta avui. La gravació es va fer als estudis Aumón de Ciutadella la primavera i l’hivern del 2003 gestionada pel cantant Cris Juanico. Ja des de els inicis el grup va optar per incloure el so del baix. Ben cert que no és un instrument habitual en els grups folklòrics, però és més cert que li dona un so especial que arrodoneix la riquesa harmònica del grup. Altres grups també l’han inclòs en alguna ocasió puntual però ells van fer-ho des de els inicis. Sens dubte una de les moltes característiques del grup.
Ja en el seu primer treball el grup va desglossar una sèrie de cançons típiques populars a la vegada que incloïa en el repertori algunes composicions pròpies que els donava un plus a l’hora de reconèixer-los. En aquesta segona ocasió van fer el mateix i es van enregistrar la “Jota primera” i “El fandango valent” que havia escrit en Josep Marí i el “Fandango de sa mestressa” amb música de Josep Janer. 15 anys i 15 cançons en aquest disc que demostrava la seva bona experiència per cantar el Fandango. Cançons tradicionals com “La fandanguera”, “Sa Jota menorquina”, “Sa morena de Torret” o sa “Codolada de Fornells” omplien el disc i també reinterpretaven el popular “Jaleo”, el “Replec de cavalls” i “l’Aigüa-ros” entre altres que ens endinsaven en el record de les nostres festes.
Passats els anys, Menorca en general i Ferreries més concretament agraeix la feina que el grup va fer per mor de la nostra música i que tan dignament va oferir i enriquir el coneixement de les nostres arrels.