L’any 2003 el grup folklòric “Aires des Barranc d’Algendar” van enregistrar el seu CD de música tradicional. Era un treball esperat i merescut.
La història del grup es remunta molts anys enrere. Ens contaven els majors que antigament en el Barranc d’Algendar hi havia un ambient agradable i musical i a les vetlades, porquejades o qualsevol celebració es treien ses guitarres i guitarrons i es ballaven fandangos. Un ambient festiu que va ajudar també a mantenir vives algunes tradicions populars que avui encara perduren i valoram. Va ser a mitjans dels anys quaranta que es van organitzar com a formació per anar a fer actuacions si els hi demanaven. S’els coneixia per els “Barranquers” i alguns dels membres d’aquella primera formació van seguir cantant i ballant al llarg de tota la seva vida donant forma a aquest grup folklòric.
En aquell temps, no era fàcil mantenir una formació estable ja que les distàncies que separaven a la gent eren de certa consideració. Així i tot, alguns músics com ara en Pepe d’ es Canaló i la seva dona na Margarita Barber, es conco en Roig (Joan Pons) ó en Pepe Janer (en Pepe de son Abatzer) no van deixar el grup per res; en canvi altres músics i balladors han anat entrant i sortint del grup.

El disc anava dedicat a tots ells. Així i tot, en Pepe Janer encara va rascar el guitarró en el disc. Deu anys abans havien gravat una cançó en el recopilatori “Musica de Ferreries”, i en aquella “Jota de Ferreries” els podem sentir a tots ells.
Encara que el repertori era típicament popular i folklòric, també van compondre algunes cançons com “Sa jota den Camps”, “Canta i balla Ferreries”, “S’ocellet” que era una cançó que solia cantar s’ompare de na Margarita d’ es Canaló i de sa que es desconeix la procedència real, “Sa dansa d’ es pastor” o “Sa nuvia d’Algendar” que té lletra d’en Joan (es conco en Roig) i música d’en Pepe d’ es Canaló, aquestes dues darreres les van incloure en el disc. Molts son els que poden dir que en Pepe d’ es Canaló els hi va mostrar a “trempar” una guitarra i a rascar un vals o una Jota. Ell era l’eix central del grup i al seu voltant anaven aprenent i creixent altres músics que sempre van tenir bones paraules quan parlaven d’ell. A meitat dels anys 80, el grup es va desmembrar una mica per donar naixement a un altre grup, “El Grup de ball Es Penell”. En Bep Marí, na Loli Hidalgo i na Llucia Janer van ser els principals promotors del nou projecte avui ja desaparegut, després de deixar un casset i un CD gravat .
Com és habitual en els grups de folklore els components van canviant, però sempre hi ha qui aguanta el timó i el relleu dels Barranquers els van agafar gent com en Sito Barber, na Marta Pons o en Tomeu Barber. Aquesta formació al llarg de tota la seva història han fet temporades tocant a hotels, han organitzat multitud de ballades a Ferreries, han cantat i ballat per tots els pobles de l’illa i ens han representat també fora d’aquí en moltes ocasions. En es nostre poble tenen unes dates molt assenyalades com la ballada de Sant Antoni, per les festes de Sant Bartomeu, i també anualment ens solen presentar grups d’altres regions. L’any 2015 van celebrar el seu 70 aniversari i van ser els pregoners de les Festes. El grup s’ha convertit en un referent a Menorca i fora d’aquí essent un dels grups més antics de l’illa.