El Teatre Principal de Maó celebra el Dia Internacional del Flamenc amb Jondo, de la Companyia Eduardo Guerrero Una proposta de gran format protagonitzada per cinc músics i nou bailaores i bailaoras que compta amb la creació flamenca del bailaor internacional Eduardo Guerrero.

Amb motiu del Dia Internacional del Flamenc, celebrat cada dia 16 de novembre —des que el passat 2010, la UNESCO el declarés Patrimoni de la Humanitat—, el Teatre Principal de Maó obri les portes a la Companyia Eduardo Guerrero i la seva nova i exitosa proposta escènica Jondo. Del primer llanto, del primer beso. L’obra arribarà dissabte, 16 de novembre, a partir de les 19.00 hores, gràcies al programa PLATEA, programa impulsat per el Instituto Nacional de las Artes Escénicas y la Música (INAEM).

Així, per segon any consecutiu, el coliseu maonès celebrarà aquesta festivitat internacional, —inclosa també en les programacions estables dels grans teatres espanyols—, amb una proposta de gran format que compta amb la coreografia del coreògraf i director israelià Sharon Fridman i la creació flamenca del multipremiat bailaor internacional, Eduardo Guerrero. L’obra serà representada damunt l’escenari per Ana Salazar (cantaora), Manu Soto (cantaor), Pino Losada (guitarra), Jorge Moreno (trombó), Antonio Carmona (bateria) i un elenc de 9 bailaores i bailaoras format per Eduardo Guerrero, Mónica Prado, Clara Checa, Elsa del Mar, Alicia Segura, Irene Flores, Lorena Moreno, Nino González i Alejandro Fernández, que donaran vida a aquesta història d’amor inspirada en la literatura de Federico García Lorca.

A Menorca, la producció, estrenada el juliol de 2022 al Teatro Generalife, arriba després de dos anys de gira i 130 funcions presenciades per més de 150.000 espectadors.

JONDO és una història d’amor. Cinc quadres de dansa per a cinc personatges de la literatura de Lorca, que comparteixen amb el cant flamenc, jondo, la tragèdia sense destinatari i els vessaments de la seva música, que intervé en la pena juntament amb qui observa i escolta aquesta expressió social i racial d’orígens borrosos, remenats entre una queixa de dissorts seculars, com l’amor…  

Cinc personatges, amants sense ser estimats: Rosita, Don Perlimplín, Mariana, Adela i El Director, guiats per un bailaor guerrer, que els mostra el seu moment jondo com un crit esquinçador, que allibera el dolor que també pertany a la vida.

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro