Taula de Redacció

El CC Sant Francesc d’Assís celebra els 50 anys amb una gran jornada de festa
El CC Sant Francesc d’Assís celebrà els seus 50 anys amb una gran jornada de festa. La comunitat educativa del col·legi participà primer a la missa oficiada pel bisbe de Menorca, Gerard Villalonga, a la parròquia de Sant Bartomeu. 50 persones oferiren cadascuna un ciri per simbolitzar el temps transcorregut des que el centre inicià el seu camí. Després, prop de 300 persones compartiren una paella elaborada per la Casa Gastronòmica de Ferreries, a més d’un pastís en el qual participaren les quatre forns del poble.

Sebastià Rotger publica la biografia del pare Llorenç Rotger Coll (1910-1959)
El periodista i sociòleg Sebastià Rotger (Ferreries, 1951) presentà el passat 31 de maig a la Biblioteca Pública de Ferreries el llibre que recull la biografia del pare Llorenç Rotger Coll (1910-1959), editat dins la Col·lecció Jamma. La introducció anà a càrrec de l’exrector de la UIB, catedràtic emèrit i Fill Il·lustre de Ferreries, Llorenç Huguet, que n’ha escrit el pròleg.

Missioner desconegut però carismàtic que ocupà els càrrecs de màxima responsabilitat en la congregació dels Sagrats Cors a la qual pertanyia, Llorenç Rotger tingué un paper destacat en la primera promoció de cases subvencionades i la compra del camp de futbol.

El Pare Rotger va néixer a Ferreries el 5 d’octubre de 1910, essent el segon fill de Llorenç Rotger i Joana Coll, pagesos de Binimassó. Va tenir sis germans: Magdalena, Guida, Juanita, Damià, Maria i Biel.

Després de cursar Humanitats al Seminari de Menorca, ingressà a la congregació dels Sagrats Cors, on completà els estudis religiosos. Va ser ordenat sacerdot el 15 d’octubre de 1933 i la Nit de Nadal d’aquell any cantà la primera missa a Roma. A la Universitat Gregoriana, s’hi llicencià en Teologia i Dret Canònic.

Va ser fundador de la casa dels SS CC a Madrid, superior de la casa de Còrdova (Argentina), superior del seminari de Río Cuarto, i president de la Conferència de rectors dels seminaris argentins. Fou consultor del bisbe Butelier, amb qui preparava les cartes pastorals.

Predicador de prestigi i insigne escriptor, de tornada a Mallorca es va dedicar a l’apostolat, dirigint nombrosos exercicis espirituals i missions populars. Va ser director de la revista “Lluc”, on va desenvolupar tota la seva tasca periodística, publicant editorials i articles sense firma sobre evangelització, que sovint inspiraven l’acció pastoral de la diòcesi mallorquina.

Publicà Ruta y Destino, Esquilas al Viento, Dins el Cor de la Muntanya i El hermano Bartolomé Susama i infinitat de biografies i semblances de congregants.

El Pare Rotger ocupava el càrrec de vicari general, a punt de ser elegit Superior dels SS CC, quan el 26 de setembre de 1959 morí inesperadament d’un atac d’apendicitis. Tenia 49 anys, dels quals 32 de vida religiosa i 23 de sacerdoci.
Entre els darrers llibres de l’autor de la biografia, Sebastià Rotger, destaquen Estudi sociològic sobre el suïcidi a Balears (2019), El Saló Familiar, en el centre de la lluita pel poder polític en temps de la Segona República (2021), La descristianització de Menorca (2022) i La indiferència religiosa dels ferreriencs (2022).

Inverteixen 16.000€ en diverses millores a l’escoleta Ses Oronelles
L’Ajuntament de Ferreries i el Consell de Menorca han executat diferents millores al pati de l’EIP Ses Oronelles, unes accions valorades en 16.336 euros, que s’inclouen dins el projecte d’actuacions de refugis climàtics.
Entre les accions dutes a terme per les dues administracions destaca la plantació de més arbres i la instal·lació de tendals nous per a crear més espais d’ombra per als més petits.

Premis als guanyadors de la marató fotogràfica
El Fotoclub de Ferreries va dur a terme el passat mes de maig el lliurament dels premis als guanyadors de la marató fotogràfica de Sant Jordi. El primer premi en categoria infantil fins a 15 anys fou per a Ana Burgos. Per la seva banda, Beatriz Burgos guanyà el primer premi en categoria d’adults a partir de 16 anys. El segon lloc fou per a Maria Molero, i el tercer, per a Amanda Hitar.

Per part de l’Ajuntament, assistiren al lliurament dels guardons el batle de Ferreries, Pedro Pons, i el regidor de Cultura, David Alzina.

Èxit de l’exposició D-Dones al seu pas per Ferreries
L’exposició fotogràfica D-Dones, a càrrec de Conso Triay, Ana Capó i Xisca Martí, ha collit un èxit notable de públic en el seu pas per Ferreries, on s’ha pogut veure els dies 17, 18, 19, 24, 25 i 26.

La mostra reflexiona sobre la puresa i la sinuositat del cos femení. Xisca Martí, a través de les cicatrius i marques exclusives; Conso Triay, a través de la imatge que torna des del fons del mirall; i Ana Capó, a través d’un projecte personal en què la fotografia és el vehicle que facilita l’accés al móninterior.

Celebració de noces d’or dels matrimonis de Ferreries amb missa i dinar
El matrimonis que compleixen enguany les noces d’or van celebrar el passat 24 de maig el seu 50è aniversari amb una missa a la parròquia de Sant Bartomeu i un dinar a Loar. El Club de Jubilats de Ferreries, com a organitzador, lliurà una placa commemorativa a les catorze parelles que aquest any fan 50 anys de casats, que reberen, a més, un detall de l’Ajuntament.

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Informació bàsica sobre protecció de dades
Setmanaris i Revesteixes SL (d'ara endavant, Foodies on Menorca), com a responsable d'aquesta web, l'informa que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant el present formulari seran tractats amb la finalitat d'atendre les seves consultes i remetre-li informació del seu interès. En enviar el formulari, Vostè legitima a Foodies on Menorca i dona el seu consentiment a aquest tractament i registre de les seves dades. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les seves dades contactant amb el Delegat de Protecció de Dades en les formes que s'indiquen en la nostra Política de Privacitat o presentar una reclamació davant l'Agència de Protecció de Dades.