Baleària incorpora el segon ‘fast ferry’ del món amb motors duals de gas a la ruta Barcelona-Mallorca-Menorca

Baleària incorpora avui a la ruta Barcelona-Alcúdia-Ciutadella el segon fast ferri amb motors duals de gas del món, el Margarita Salas. Més de 450 passatgers seran els primers a viatjar a les 16:30 des de Barcelona en aquest nou vaixell pioner en innovació i sostenibilitat, que a més ofereix rapidesa i comoditat a les connexions marítimes de Mallorca i Menorca amb la capital catalana.

La incorporació del catamarà, amb capacitat per a 1.200 passatgers i 425 vehicles, permet a Baleària incrementar un 50% l’oferta de places en alta velocitat a la ruta Barcelona-Alcúdia-Ciutadella i doblegar la de vehicles, alhora que disminueix la seva empremta de carboni, ja que el gas natural redueix les emissions de CO2 i les d’òxid de nitrogen i elimina totalment les de sofre i les partícules. Baleària ha invertit 126 milions d’euros en aquest vaixell

“Fa més de 20 anys vam desembarcar a Barcelona amb l’objectiu de connectar en alta velocitat la capital catalana amb Mallorca i Menorca. Ara, amb aquest innovador fast ferry incrementem la nostra competitivitat, ja que podem transportar més passatgers, amb més comoditat i serveis, durant tot l’any i amb un consum d’atmosfera molt menor gràcies a la nostra aposta per combustibles més nets”, ha assenyalat president de Baleària, Adolfo Utor.

Utor ha recordat que el nou catamarà és l’onzè de la naviliera dotat de motors duals de gas, una tecnologia versàtil que permet navegar amb diferents combustibles, com ara el gas natural actualment o fonts renovables neutres en emissions de CO2 en el futur. “Aquesta flota innovadora ens permet fer servir el combustible que en aquests moments està disponible i redueix més emissions, i alhora ens situa en una posició de lideratge en l’objectiu de la descarbonització el 2050”, ha remarcat Utor.

Així, la naviliera calcula que el Margarita Salas deixarà d’emetre anualment gairebé 13.000 tones de CO2 (un 22% menys), respecte al fast ferri que operava fins ara a la ruta. A més, en tenir el nou vaixell més capacitat de passatge, les tones de diòxid de carboni per passatger es reduirien a la meitat.

A partir d´aquesta tarda, el nou fast ferry connectarà diàriament Barcelona amb Alcúdia i Ciutadella durant tot l´any. Tres dies a la setmana farà escala primer a Mallorca i després a Menorca, i els altres quatre dies recalarà primer al port menorquí i seguirà fins a Alcúdia. Els trajectes directes tenen una durada de tres hores i mitja.

Serveis a bord

El fast ferri té dues cobertes de passatge, amb espais interiors amplis, lluminosos i confortables, amb diferents acomodacions (butaques estàndard, premium i salons privats). Els passatgers poden gaudir d´una àmplia terrassa exterior i serveis com cafeteria, botiga, zona infantil amb jocs digitals interactius, accés a internet i cobertura de missatgeria instantània gratuïta durant tota la travessia, targeta d´embarcament online amb assignació de butaca, plataforma gratuïta d´entreteniment digital o zona de mascotes aclimatada i amb videovigilància.

Pel que fa a les característiques tècniques del vaixell, que fa 123 metres d’eslora i 28 de màniga, destaquen els quatre motors duals de gas natural, que li permeten assolir una velocitat de servei de 35 nusos (un 10% més de potència respecte al primer vaixell de la sèrie). El vaixell està dotat de dos tancs de gas natural liquat (amb una autonomia per a unes 400 milles navegant a gas i una autonomia total de 1.000 milles).

A més, el Margarita Salas disposa d’un sistema d’estabilització per reduir el moviment i millorar el confort, així com una superestructura flotant elàsticament i aïllaments d’alta tecnologia per minimitzar les vibracions i els sorolls. També compta amb sistema OPS (Onshore Power Supply) per a la connexió elèctrica a terra durant les estades a port i equips de mesurament per monitoritzar el consum real de combustible o calcular l’eficiència dels motors, entre altres funcionalitats. Aquests sensors proporcionen informació a temps real per poder navegar de manera eficient, així com ajustar la velocitat i el rumb per incrementar el confort segons l’estat del mar.

Cal destacar que el nom del vaixell és un homenatge a la bioquímica Margarita Salas, referent de la ciència a Espanya en la investigació al camp de la biologia molecular, amb un extens llegat de publicacions científiques.

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Informació bàsica sobre protecció de dades
Setmanaris i Revesteixes SL (d'ara endavant, Foodies on Menorca), com a responsable d'aquesta web, l'informa que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant el present formulari seran tractats amb la finalitat d'atendre les seves consultes i remetre-li informació del seu interès. En enviar el formulari, Vostè legitima a Foodies on Menorca i dona el seu consentiment a aquest tractament i registre de les seves dades. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les seves dades contactant amb el Delegat de Protecció de Dades en les formes que s'indiquen en la nostra Política de Privacitat o presentar una reclamació davant l'Agència de Protecció de Dades.