El calçat respectuós, el ‘barefoot’ Per Menorca Trainers

En un món on les tendències envers el calçat semblen canviar amb la mateixa rapidesa que les pròpies estacions, hi ha una tendència que resisteix la prova del temps i que va més enllà del superficial. El calçat respectuós, el ‘barefoot’, lluny de ser una moda passatgera, s’ha arrelat fermament en el panorama del calçat per una raó que va molt més enllà del l’estil: està recolzat per la ciencia.

Tot i que a primera vista pot semblar una moda excèntrica o primitiva, aquest fenòmen es fonamenta en principis científics sòlids que reafirmen els seus beneficis per a la salut i el benestar, tant en fillets com en adults.

De reforçar la musculatura fins a millorar l’equilibri i la postura, els defensors d’aquest enfocament soostenen que permet als peus funcionar de manera més natural, com la propia naturalesa i evolució els va dissenyar.

En aquest article explorarem els beneficis que el calçat ‘barefoot’ aporta a totes les etapes de la vida desmitificant així la noció que es pugui tractar tan sols d’una moda passatgera.

1. Reforçament muscular: En permetre que els peus es moguin de manera natural, afavoreix reforçar la musculatura dels peus, turmells i cames, millorant així l’estabilitat, i ens ajuda a prevenir lesions.

2. Millora de l’equilibri i la postura: En promoure una passa més natural, redueix la pressió sobre les articulacions i columna vertebral, poguent millorar així el nostre equilibri la postura.

3. Estimulació sensorial: Pel fet de sentir el terra directament, s’activen més receptors sensorials en els peus, millorant així la consciència corporal i la propiocepció, és a dir, la capacitat de percebre la posició i el moviment.

4. Desenvolupament motor: En les nenes i nens, l’ús d’aquest tipus de calçat pot afavorir un desenvolupament motor més natural en permetre que el músculs i les articulacions es desenvolupin adequadament sense restriccions.

5. Prevenció de deformitats: En promoure una alineació adequada i un ús més natural dels peus, ens ajudarà a prevenir deformitats com poden ser els bunions i els dits martell en adults, així com a problemas de creixement dels infants.

La importància d’aquests beneficis radica en promoure un estil de vida més saludable, reduir el risc de lesions i millorar el benestar general, en permetre que els peus funcionin com van ser dissenyats de manera natural.

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Informació bàsica sobre protecció de dades
Setmanaris i Revesteixes SL (d'ara endavant, Foodies on Menorca), com a responsable d'aquesta web, l'informa que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant el present formulari seran tractats amb la finalitat d'atendre les seves consultes i remetre-li informació del seu interès. En enviar el formulari, Vostè legitima a Foodies on Menorca i dona el seu consentiment a aquest tractament i registre de les seves dades. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les seves dades contactant amb el Delegat de Protecció de Dades en les formes que s'indiquen en la nostra Política de Privacitat o presentar una reclamació davant l'Agència de Protecció de Dades.