Ple Municipal

La Junta de Govern passarà de quinzenal a mensual
El ple de l’Ajuntament de Ferreries ha aprovat modificar el règim de sessions ordinari de la Junta de Govern, que de dues sessions al mes passarà a només una. La reunió tindrà lloc el segon dijous de cada mes a la una del capvespre, i una hora més tard en segona convocatòria.

L’acord es pren 10 mesos després de la constitució de la legislatura. Durant aquest temps, s’ha detectat que el règim de sessions no es diu amb la realitat del funcionament de l’Ajuntament. En el ple extraordinari del passat 6 de juliol es va establir el càracter quinzenal del règim de sessions. Les reunions es celebraven fins ara el primer i tercer dimecres de cada mes. També es revoquen i modifiquen les delegacions de les competències de batlia la Junta de Govern, que varen ser aprovades per decret d’alcaldia el 30 de juny de 2023.

L’objectiu és que sigui el mateix batle qui atorgui per decret les llicències d’obres major, i que se’n doni compte de les resolucions a la Junta de Govern, tot amb la finalitat de guanyar agilitat en la tramitació dels permisos.

L’IES Biel Martí cedirà material informàtic per a l’aula de formació
L’IES Biel Martí cedirà, en qualitat de préstec, material informàtic per a la realització d’accions formatives a l’aula de formació que el consistori té acreditada a l’Auditori municipal. És el contingut del conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i el centre de secundària que acaba d’aprovar el ple municipal, i que arriba després que l’actual equip de govern recuperés, a primers de 2024, la proposta plantejada un any abans.

Ferreries contracta un informador turístic per a la temporada d’estiu
El ple de Ferreries ha donat llum verda a la contractació d’un informador turístic per a la urbanització de Cala Galdana. L’Ajuntament considera que la incorporació d’aquest informador és prioriària per a dur a terme el programa temporal d’impuls de l’àrea de turisme a la urbanització durant un termini d’un any, prorrogable per dues anualitats més.

L’equip de govern manté que la infradotació que existeix actualment a l’Ajuntament dificulta una correcta gestió de l’àrea de turisme, per la qual cosa es considera necessària la contractació d’un informador en règim laboral per a la temporada estival. Assegura que en els últims anys les necessitats de l`àrea de turisme s’han vist incrementades sense que hi hagi personal tècnic que pugui donar-lis sortida. Entre aquestes necessitats, es comptarien l’atenció de l’Oficina de Turisme, la informació dels itineraris d’interès i de les característiques del municipi; el subministrament de material d’interès turístic; el seguiment estadístic de les visites realitzades a l’oficina; l’elaboració d’informes d’activitat i d’informes sobre l’estat de les instal·lacions de l’oficina; l’actualització de la plana web municipal; o l’actualització, amb caràcter setmanal, dels estats de la bandera de riscos a les cartelleres de la platja, entre d’altres.

Aprovades les bases per als ajuts a les entitats socials, culturals i esportives
El ple de Ferreries ha aprovat les bases que han de regir la concessió d’ajuts per a col·laborar amb les entitats socials, culturals i esportives del municipi.

Quant a les entitats culturals sense ànim de lucre, l’import global màxim dels ajuts serà de 16.000 euros. Pel que fa a les entitats de caire social, l’import que es destina a fomentar aquestes actuacions és de 4.000 euros. De manera simultània a les bases, s’aproven també les respectives convocatòries dels ajuts per a l’any 2024.

L’import global màxim dels ajuts i crèdit pressupostari, en el cas de les entitats esportives, és, per la seva banda, de 8.000 euros en la convocatòria de 2024. La novetat, explica, el batle, Pedro Pons, és que cap a meitat d’any es treurà una segona convocatòria, a fi que s’adapti a la temporada esportiva dels clubs, que va d’estiu a estiu, i que, tanmateix, defensa l’equip de govern, és el més lògic.

Aprovada l’ordenança reguladora del preu públic per a Ses Oronelles
El ple de Ferreries ha aprovat inicialment la nova ordenança reguladora del preu públic per a la prestació del servei públic municipal d’atenció a la primera infància (0-3 anys) de l’escola infantil Ses Oronelles de Ferreries, per tal d’adaptar-la al Decret llei 5/2023, de 28 d’agost, de mesures urgents en l’àmbit educatiu i en el sanitari.  La modificació dels preus públics permetrà que hi hagi diferents trams i que alguns d’aquests o tots siguin gratuïts per als infants de 0-3 anys. Alhora permetrà aplicar el que prescriuen l’esmentat Decret llei i els convenis de gratuïtat subscrits entre el Govern de les Illes Balears i el Consell de Menorca.

Llum verda al conveni per al programa “Escacs a les Escoles 2023-24”
Ferreries ha donat el seu vist-i-plau al conveni per al desenvolupament del programa Escacs a les Escoles, curs 2023-2024, que signen el Consell de Menorca, l’Associació Chess Menorca i els ajuntaments de Maó, Ciutadella, Alaior, Es Castell, Es Mercadal i Ferreries i l’Associació Chess Menorca. L’aportació municipal al conveni és de 2.400 euros. L’objectiu d’aquest programa és l’ensenyament dels escacs als alumnes de primària en horari lectiu, tenint en compte els valors de reflexió, presa de decisions i reforç de les qualitats intel·lectuals que es fomenten amb aquest esport, que poden ser de gran ajuda a l’hora de desenvolupar facultats de gran valor formatiu com la lògica, el raonament, l’atenció, la memòria i la creativitat. Aquest curs es preveu impartir 122 cursets, dels quals 16 es faran a Ferreries: 6 cursets al CC Sant Francesc d’Assís i 10 cursets al CEIP Castell de Santa Àgueda.

Ferreries ingressarà 1,5 milions per les explotacions de la platja de Cala Galdana
Ferreries ingressarà 1.523.937 euros per les explotacions temporals de la platja de Cala Galdana. Els 8 lots van sortir a subhasta per un preu de sortida de 950.896,90 euros, amb la qual cosa el consistori obtindrà 573.000 euros més de l’esperat. El quiosc número 1 s’ha adjudicat per 231.000 euros, el número 2 per 210.500 i el número 3, que explotarà Melià Hotels International SA, per 209.911. Pel que fa als altres cinc lots subhastats, la llibreria s’ha adjudicat per un preu de 62.495 euros, els dos lots de gandules i parasols per 228.928 i 258.00 euros, respectivament; els elements nàutics sense motor, com velomars i paddle surf, per 128.928 euros, i els elements nàutics amb motor, per 193.375 euros.

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Informació bàsica sobre protecció de dades
Setmanaris i Revesteixes SL (d'ara endavant, Foodies on Menorca), com a responsable d'aquesta web, l'informa que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant el present formulari seran tractats amb la finalitat d'atendre les seves consultes i remetre-li informació del seu interès. En enviar el formulari, Vostè legitima a Foodies on Menorca i dona el seu consentiment a aquest tractament i registre de les seves dades. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les seves dades contactant amb el Delegat de Protecció de Dades en les formes que s'indiquen en la nostra Política de Privacitat o presentar una reclamació davant l'Agència de Protecció de Dades.