Alguns consells per anar a fer la compra Per Anna Moll

En l’actualitat, anar a fer la compra pot suposar tot un repte, ja que tenim a la nostra disposició una gran quantitat de productes, i molts cops ens pot resultar complicat saber si són saludables o no. Anar a fer la compra és una gran oportunitat per adquirir productes saludables, que nodriran el nostre cos. Per això, us deixo alguns consells:

1. Planificació i llista de la compra: planifica els plats que vols cuinar durant la setmana. Elabora la llista de la compra, a partir dels plats que hagis planificat i del que et falti a casa. Intenta que la teva planificació inclogui una gran varietat d’aliments, dels diferents grups (fruites, verdures, aliments proteics, cereals integrals, làctics…).

2. Escull opcions fresques i naturals: intenta dedicar gran part de la teva compra a la secció de productes frescs, així evitaràs comprar massa aliments ultraprocessats. Aquí trobaràs una gran varietat d’opcions entre fruites, verdures, aliments proteics com carns i peixos, làctics…

3. Lectura d’etiquetes: en comprar aliments envasats, convé que fem una lectura de l’etiqueta per saber de què està fet el producte que estem comprant. Alguns consells:
a. Els ingredients van de major quantitat a menor quantitat.
b. Per norma general, prioritzarem aquells que no tenen una llista d’ingredients molt llarga (sol ser indici d’ultraprocessat).
c. Intenta escollir productes que tinguin ingredients que puguis reconèixer fàcilment i que utilitzaries a casa per cuinar.

4. Escull opcions integrals: convé prioritzar la compra de cereals integrals (pans, pasta, arròs…). A la llista d’ingredients ens hem d’assegurar que posi “integral” o “100% de gra sencer”.

5. Opcions congelades saludables: alguns aliments congelats poden ser opcions saludables i convenients, per reduir el temps de cuinat. Per exemple, pot ser una bona opció comprar verdures congelades ja tallades, que ens facilitaran el procés de cuinat.

6. Equilibri: cal recordar que dins una compra saludable hi pot entrar algun producte que no sigui saludable, però que ens agrada i ens ve de gust. Ens podem permetre gaudir d’aquests aliments quan la nostra alimentació és saludable la major part del temps. La introducció d’aquests aliments, en moderació, forma part d’una alimentació saludable i equilibrada. La clau està a ser conscient d’aquestes eleccions alimentàries.

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Informació bàsica sobre protecció de dades
Setmanaris i Revesteixes SL (d'ara endavant, Foodies on Menorca), com a responsable d'aquesta web, l'informa que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant el present formulari seran tractats amb la finalitat d'atendre les seves consultes i remetre-li informació del seu interès. En enviar el formulari, Vostè legitima a Foodies on Menorca i dona el seu consentiment a aquest tractament i registre de les seves dades. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les seves dades contactant amb el Delegat de Protecció de Dades en les formes que s'indiquen en la nostra Política de Privacitat o presentar una reclamació davant l'Agència de Protecció de Dades.