La cursa dels interessos Editorial de la revista de maig de 2024

Us ho contam a les pàgines d’aquest nou número de la Revista DFerreries que teniu entre les mans, sempre amb la intenció de fer-vos arribar la millor informació de proximitat. La desclassificació dels terrenys del front marítim de Cala Galdana aprovada el 1999 pel govern d’INME, PSOE i Entesa ha costat ja a l’Ajuntament de Ferreries 300.000 euros.

Aquest és el preu en interessos que s’ha pagat des de llavors a la societat Torrenfimer, propietària de la parcel·la de 1.000 metres quadrats situada al costat del mirador del Riu de la plaça dels Garrovers que el consistori va requalificar com a zona verda pública. Com a indemnització per la frustrada construcció de 8 xalets unifamiliars en primera línea de la platja de Cala Galdana, l’Ajuntament es va comprometre a traspassar a la societat els dos solars de cessió municipal de la urbanització que la família Olives havia projectat construir al Pla Parcial s-1 de Cala Galdana i que finalment quedaria a mig construir.

El resultat de tot plegat és que els 26.783 metres quadrats de la urbanització, amb 19 parcel·les edificables, es troben a la venda des de anys a les principals immobiliàries de Menorca, que en demanen 3 milions d’euros. L’Ajuntament ha de rebre les seves dues parcel·les, de 800 y 875 m2, però mentre algú no compri el projecte i doni continuïtat a les obres d’urbanització, el degoteig d’interessos que ha de pagar cada any l’Ajuntament no té aturada. Les xifres parlen per si soles: 14.000 euros anuals. El consistori no es pot permetre per més temps aquesta situació, perquè estem parlant dels diners del contribuents.

En aquest número us explicam com l’equip de govern s’ha proposat de mantenir converses amb la família Olives per negociar la cessió dels dos solars municipals sense esperar a la finalització del projecte. Una qüestió delicada, i que requereix estudi. És l’hora de posar fil a l’agulla i no estar-se assegut, perquè els interessos corren la seva cursa. És en benefici de Ferreries.

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Informació bàsica sobre protecció de dades
Setmanaris i Revesteixes SL (d'ara endavant, Foodies on Menorca), com a responsable d'aquesta web, l'informa que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant el present formulari seran tractats amb la finalitat d'atendre les seves consultes i remetre-li informació del seu interès. En enviar el formulari, Vostè legitima a Foodies on Menorca i dona el seu consentiment a aquest tractament i registre de les seves dades. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les seves dades contactant amb el Delegat de Protecció de Dades en les formes que s'indiquen en la nostra Política de Privacitat o presentar una reclamació davant l'Agència de Protecció de Dades.