PIME Menorca premia el lideratge Mabrian, SOM Menorca, Sidra Kane, El Paladar, Juana Capó i Ca na Genera s’enduen els guardons

Redacció / Ferreries. L’Auditori de Ferreries va acollir el passat 14 de març la gala de lliurament dels Premis PIME Menorca LIDERA 2024 en la seva segona edició. Un esdeveniment que es va convertir en una gran festa per a les petites i mitjanes empreses i un reconeixement al talent dels sis guardonats.

Els premiats en aquesta edició van ser Mabrian Technologies, una start up creada el 2013, en la categoria de Digitalització i Innovació; Som Menorca SL, empresa familiar amb més de 30 anys d’experiència dins el sector immobiliari, Premi Sostenibilitat i Responsabilitat; Sidra Kane, empresa familiar que elabora sidra ecològica a partir de la varietat de poma d’en Kane’, Premi Empresa Jove; Juana Capó Pons, presidenta de l’Associació Empresarial de Lloguer de Vehicles Sense Conductor per espai de gairebé 20 anys, Premi Associacionisme; El Paladar Jamoneria & Delicatessen, empresa creada el 2003 per Kiko Muñoz i Pepe Moreno, Premi Iniciativa Exterior, i Ca na Genera SL, una botiga amb més de 100 anys d’història dedicada a la venda de confecció per a home, dona i fillets, Premi Relleu Generacional.

L’acte va comptar amb la participació de nombroses autoritats del mon polític, com el president del Consell de Menorca, Adolfo Vilafranca, el vicepresident del Govern balear i conseller d’Economia, Hisenda i Innovació, Antoni Costa, i els batles de Ferreries, Alaior i Ciutadella, a més d’una àmplia representació d’autoritats del mon econòmic i social, com el president de PIME Mallorca, Jordi Mora, la vicepresidenta de Pime Catalunya, Mirèia Cammany, i el delegat del Centre Bit, José Maria Seguí.

Justo Saura demanà l’eliminació de la regla de minimis, que representa la limitació als 300.000 euros d’ajudes per al transport de les mercaderies

El president de PIME Menorca, Justo Saura, va ser l’encarregat d’obrir la vetllada reclamant un reforç del diàleg entre el sector privat i les institucions públiques, per tal de trobar i aplicar solucions a les diferents problemàtiques que pateixen les petites si mitjanes empreses. Saura també va demanar l’eliminació de la regla de minimis, que representa la limitació als 300.000 euros d’ajudes per al transport de les mercaderies, que resulta insuficient perquè les pimes siguin igual de competitives que les empreses de la península, així com també la necessitat d’aprofitar el talent i motivar els treballadors perquè puguin gaudir d’unes condicions econòmiques beneficioses.

Ca na Genera, de Ferreries, amb més de 100 anys d’història, guanya amb tota justícia el Premi Relleu Generacional

L’editor del Diari Menorca, Josep Pons Fraga, va participar també oferint una mirada periodística de PIME Menorca amb un recorregut històric des de la seva fundació l’any 1977 fins als nostres dies, posant l’accent en la força dels més de 2000 associats i les 42 associacions que conformen l’entitat i que son un fidel fotografia de la realitat menorquina. Pons Fraga també va aprofitar per reivindicar la figura del qui va ser secretari general, Pau Seguí.

Antoni Costa anticipà la propera aprovació pel Govern del primer decret de simplificació administrativa

Per la seva banda, el vicepresident del Govern, Antoni Costa, va avançar que en el decurs de les properes setmanes s’aprovarà el primer decret de simplificació administrativa des d’un triple vessant: simplificació normativa, simplificació de tràmits i digitalització de l’Administració.

El president del Consell de Menorca, Adolfo Vilafranca, també va fer anuncis. En concret, es referí a la nova convocatòria d’ajut al teixit empresarial i l’ampliació de l’ajut als comerços per a despeses en inversió, a més de la transferència de fons als ajuntaments per a la dinamització comercial dels centres urbans.

Els glosadors Vicent Marí i Anabel Villalonga, acompanyats del sonador Àngel Orfila van ser els encarregats d’amenitzar la vetllada, tot oferint una demostració de la seva capacitat d’improvisació amb la fusió de nous ritmes, com el rap, que han arribat al mon de la glosa i que va servir de metàfora del món empresarial.

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Informació bàsica sobre protecció de dades
Setmanaris i Revesteixes SL (d'ara endavant, Foodies on Menorca), com a responsable d'aquesta web, l'informa que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant el present formulari seran tractats amb la finalitat d'atendre les seves consultes i remetre-li informació del seu interès. En enviar el formulari, Vostè legitima a Foodies on Menorca i dona el seu consentiment a aquest tractament i registre de les seves dades. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les seves dades contactant amb el Delegat de Protecció de Dades en les formes que s'indiquen en la nostra Política de Privacitat o presentar una reclamació davant l'Agència de Protecció de Dades.