Ferreries estrenarà el maig la Fira de Sant Isidre

C.M. / Ferreries. Ferreries estrenarà el proper mes de maig una nova fira, amb l’objectiu de recrear el passat medieval de Menorca. La Fira de Sant Isidre, que neix amb vocació de consolidar-se com una fita ineludible del calendari firal de l’illa, neix a partir d’una idea personal del regidor d’Artesania, Fires i Mercats, Ramon Sintes, i es durà a terme entre l’11 i el 19 de maig. “És un projecte ambiciós, que tinc dins el cap des de fa molts d’anys, i que pretén recuperar algunes tradicions que s’han perdut. Per sort, a Ferreries encara tenim el bon costum de celebrar la setmana de Sant Isidre amb una missa i un dinar de pagesos. Però volem fer una passa més. Les generacions més joves s’han perdut tradicions que jo mateix he viscut de petit, quan anava a primària, i pens que es bo que es recuperin”.

El dissabte, 11 de maig, es farà una desfilada i demostració de carros antics, eines, feines i animals del camp, que tindrà el seu punt de trobada a la plaça Espanya. Serà una rua teatralitzada en la qual desfilaran dones i homes amb vestits d’època i que l’Ajuntament retransmetrà per streaming. Ramon Sintes assegura que “des de l’Ajuntament, ens ocuparem que hi hagi prou cadires perquè la gent pugui seguir la desfilada al punt de la plaça”. El grup de teatre de Ferreries prepara una obra molt menorquina, que es representarà el diumenge, dia 12.

El dimecres 15 es celebrarà, com ja és tradicional, una missa a la parròquia de Sant Bartomeu i un dinar de pagesos.

La fira es celebrarà el segon cap de setmana, els dies 17, 18, i 19 de maig. L’activitat es concentrarà entre la plaça Espanya, Verge del Toro i Pare Huguet, segons el nombre d’expositors final que hi hagi. Hi participaran productors locals i de Mallorca i serà una oportunitat de reivindicar els productes de quilòmetre zero de les finques del terme municipal, com el safrà, la mel, el vi, la sidra, la cervesa o els gelats, a més dels formatges i els embotits.

Ramon Sintes explica que des de l’Ajuntament s’està fent feina perquè sigui una fira multitudinària i la gent no tengui problemes a l’hora de trobar aparcament. A més, s’han mantingut converses amb els restaurants del municipi perquè incorporin els productes de l’illa a les seves cartes i menús. “Fem feina perquè Ferreries sigui un poble atractiu i es posi de moda. Volem que la gent es preocupi de saber què fan el cap de setmana a Ferreries”, afirma el regidor.

Els interessats a participar a la fira amb les seves paradetes encara tenen temps per inscriure’s: el termini finalitza el proper 6 de maig.

L’activitat firal de Ferreries no acaba, però, aquí. “Quan acabem la Fira de Sant Isidre, el dia 19, ja comencam amb el Divendres de Nit a Ferreries. Estem enllestint la programació de tot l’estiu, de manera que també es facin activitats els dimarts i els dijous. El 7 de juny, comença el Divendres a la Fresca i recuperam el Mercat de Nit que es feia al nucli antic, amb la idea d’afegir altres arts a la música, com la pintura o el teatre al carrer. Tota aquesta activitat s’estirarà fins al 13 de setembre”, explica Sintes. Ja el darrer cap de setmana de setembre, el dia 24, Ferreries celebra la 24ena Fira d’Artesania. El novembre, la tradicional Trobada de Boletaires es reconverteix en un nou certamen firal, la Fira de Bolets.

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Informació bàsica sobre protecció de dades
Setmanaris i Revesteixes SL (d'ara endavant, Foodies on Menorca), com a responsable d'aquesta web, l'informa que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant el present formulari seran tractats amb la finalitat d'atendre les seves consultes i remetre-li informació del seu interès. En enviar el formulari, Vostè legitima a Foodies on Menorca i dona el seu consentiment a aquest tractament i registre de les seves dades. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les seves dades contactant amb el Delegat de Protecció de Dades en les formes que s'indiquen en la nostra Política de Privacitat o presentar una reclamació davant l'Agència de Protecció de Dades.