‘Expressions, dites i refranys, Menorca vol. 4’, a la festa del llibre

Josep Portella Coll llança un nou llibre de la sèrie d’Expressions, Dites i Refranys d’ús a Menorca, en la col·lecció Quaderns de Folklore. El llibre serà al carrer amb motiu de la pròxima Festa del Llibre i és el quart volum de la recopilació.

La idea, com ja va dir l’autor, és que la recopilació aparegui entre vuit o nou volums, per tant, amb aquesta ja s’arriba gairebé a la meitat de la feina. El propòsit final és que es puguin recollir i explicar unes 16.000 unitats lingüístiques que posen de manifest la gran riquesa de la nostra llengua.

Les fonts principals per aquest recull han estat el Diccionari Català, Valencià i Balear, els reculls anteriors de Josep Pons Lluch i Joan Pons Moya, que es basaven també molt en el referit diccionari, i els reculls de folkloristes com Francesc d’Albranca, Andreu Ferrer Ginard i Antoni Orfila, però també en l’estudi d’un gran nombre de glosats dels segles XIX i XX i d’un treball de camp realitzat expressament per Josep Portella.

En aquest tom IV, es recullen les locucions entre Cuento i Envest. Entre aquestes hi trobem totes les referides al personatge del dimoni o del diable i, per aquesta causa, la portada ens recorda la figura d’un dimoni amb cua.

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Informació bàsica sobre protecció de dades
Setmanaris i Revesteixes SL (d'ara endavant, Foodies on Menorca), com a responsable d'aquesta web, l'informa que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant el present formulari seran tractats amb la finalitat d'atendre les seves consultes i remetre-li informació del seu interès. En enviar el formulari, Vostè legitima a Foodies on Menorca i dona el seu consentiment a aquest tractament i registre de les seves dades. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les seves dades contactant amb el Delegat de Protecció de Dades en les formes que s'indiquen en la nostra Política de Privacitat o presentar una reclamació davant l'Agència de Protecció de Dades.