Tots fem pinya amb Marco

Marco és un petit lluitador de tres anys que ens captiva amb la mirada, sota la qual s’amaga, però, una història de supervivència. Pateix una malaltia rara, que comparteix amb altres 500 persones a tot el món. És la malaltia d’emmagatzematge de glicògen per deficiència de fosfoglicerat-cinasa 1 amb fall a la membrana PKG1. En poques paraules, el seu cos produeix hemòlisi. Això vol dir que la malaltia ocasiona la ruptura de la membrana dels eritròcits, el que coneixem comunment com a glòbuls vermells, alliberant el seu contingut, amb l’hemoglobina, al líquid del voltant, per exemple, al plasma sanguini. A més, destrossa les fibres musculars del seu cos. Qualsevol refredat, febra o virus es converteix en una amenaça per al petit Marco, que necessita de manera constant transfussions de sang.

La seva mare, Noelia, llençava fa uns dies a través de les xarxes socials un crit desesperat d’alarma: Marco necessita amb urgència un donant de mèdul·la, perquè la seva salut no millora. Els metges han posat en marxa el protocol de recerca de medul·la mundial, però el procés es pot torbar més enllà dels dotze mesos. Mentre, la mare s’aferra a l’esperança d’un medicament en fase experimental i a l’evolució de la pròpia malaltia del petit, per si fa un gir inesperat cap a millor.

Marco conviu amb el dia a dia de la malaltia envoltat de l’amor i la cura permanent de la seva família i havent-se d’empassar diàriament catorze pastilles antioxidants.

El petit Marco i la seva família són mereixedors d’un futur millor. L’onada de solidaritat de la gent no s’ha fet esperar. Els possibles donants -pot ser-ho qualsevol individu sa entre els 18 i els 40 anys sense antecedents de malalties transmissibles per la sang- s’han d’adreçar al Banc de Sang de Maó. Per anar bé, l’esperada medul·la que pot salvar la vida a Marco ha de ser 100% compatible amb la del petit lluitador. És el moment, un cop més, que tots facem pinya. La nostra societat, ho ha demostrat més d’un cop, és solidària, i respòn sempre en moments com aquests.

Que el petit Marco no es quedi sol en la seva batalla titànica contra la malaltia. Tots fem pinya amb tu, Marco.

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Informació bàsica sobre protecció de dades
Setmanaris i Revesteixes SL (d'ara endavant, Foodies on Menorca), com a responsable d'aquesta web, l'informa que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant el present formulari seran tractats amb la finalitat d'atendre les seves consultes i remetre-li informació del seu interès. En enviar el formulari, Vostè legitima a Foodies on Menorca i dona el seu consentiment a aquest tractament i registre de les seves dades. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les seves dades contactant amb el Delegat de Protecció de Dades en les formes que s'indiquen en la nostra Política de Privacitat o presentar una reclamació davant l'Agència de Protecció de Dades.