Enric Pons i Cati Vives es reparteixen el botí de la Trail del Nord El corredor maonès aconsegueix el seu doblet amb rècord de la prova i la mallorquina domina en dones. Xavi Villalonga, Ana Bueno, Manu Domínguez i Natalia Giménez completen la llista de guanyadors

La Trail del Nord ja té el seu nou cartell de guanyadors i guanyadores. Els nous reis són el menorquí Enric Pons i la mallorquina Cati Vives, que van dominar la distància més llarga, el marató, en un dissabte calorós, amb poca ombra i que va obligar als més de 600 participants a donar el millor de si mateixos. L’esdeveniment, que compta amb el suport de la Fundació Foment del Turisme de Menorca,el Consell Insular, Turisme Sostenible i Esports Illes Balears, a més de la col·laboració de l’Ajuntament des Mercadal, sota l’organització de Biosport Menorca i Elitechip, es va tancar amb una animada festa al TRH Tirant Playa amb més de 1.000 assistents.

A les 7.30 i amb una Cala Morell espectacularment tranquil·la, començava la prova dels 45KM amb una declaració d’intencions des del principi per part d’Enric Pons i de Pau Benejam, dos dels corredors menorquins més en forma del moment, que van protagonitzar una bonica pugna, resolta a favor del primer. En dones, ritme alt des del primer moment de Vives, al qual es va unir la menorquina Aida Lora, segona l’any passat, i la mallorquina Margalida Garí.

La calor va fer estralls a mesura que avançava el matí. Tant la cursa masculina com la femenina es va trencar a Santa Àgueda en favor d’un Pons i una Vives que no van amollar el capdavant fins a creuar la meta. El maonès va acabar amb un temps de 3:47:24, acompanyat al podi per Pau Benejam (3:57:14) i pel català Rafa García (4:02:43). En dones, Vives va triomfar amb un crono de 5:18:35, molt superior a la resta. La medalla de plata se la va penjar Garí amb 5:26:05 i el bronze va quedar a Menorca, en mans de Laura Ruiz amb 5:28:26.

A les 10 va començar la mitja marató al pàrquing de Cala Pilar en direcció al Camí Reial del Nord. El ciutadellenc Xavi Villalonga va mostrar el gran moment de forma que travessa i va agafar la del davant des del principi seguit per un sorprenent Kamal El Hihioui, que va demostrar amb sabatilles el gran potencial mostrat amb la bicicleta. Villalonga va imprimir una marxa més camí a meta, després de Cavalleria, i va decidir el triomf amb 2:01:15, mentre que el d’Alaior va parar el temps a 2:05:06. Va completar el podi menorquí Iván Janer amb 2:07:08.

En dones, l’atleta de Ferreries, Ana Bueno, va comandar de principi a fi, sense rival, i volant fins a la meta en 2:28:20, mentre la plata se la va penjar Marta Obrador (2:43:57) i el bronze va ser per a Sonia Canals (2:48:43).

A les 11 hores el camí de Binimetl·là va acollir l’última de les sortides, la dels 12KM i la més concorreguda. El camí es va omplir de color en una sortida molt animada en la qual el jove Manu Dominguez va estar per davant (50:59) seguit d’un Migue Huguet que segueix en un gran nivell (52:50) i d’un Aitor Pons Llufriu que va ser tercer (52:46).

En dones, domini complet de Natalia Giménez, que va lluitar fins al darrer moment contra un crono per sota de l’hora, que se li va resistir per només 4 segons (1:00:03). Va ser acompanyada al podi per la ciutadellenca Lena Moll (1:04:02), mentre que a mig minut entrava Maite Pons Gornés (1:04:34).

A les 18 hores es va fer l’entrega de trofeus, en una cerimònia que va comptar amb la presència de l’alcalde des Mercadal, Joan Palliser, la consellera d’Economia, Maria Antonia Taltavull, la directora insular de Promoció Turística, Begoña Mercadal, el regidor d’Esports i Turisme i la regidora de Serveis Socials i Joventut de l’Ajuntament des Mercadal, Tóbal Pons i Nuria Febrer, els responsables d’Esports de Ferreries i Ciutadella, Alicia Martí i Nico Blanco, el director general d’Esports del Govern Balear, Joan Antoni Ramonell, el director insular d’Esports del Consell Insular, Rafel Quintana, el gerent de la Fundació de l’Esport Balear, Eladi Huertas, i el director del TRH Tirant Playa, Luis Souto, acompanyats d’un dels organitzadors, Toni Capó. Després va ser el torn de The Binigaus Band, encarregats de tancar una festa que es va allargar fins a entrada la nit, així com el DJ Juligan, membre de la reconeguda banda Love of Lesbian.

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Informació bàsica sobre protecció de dades
Setmanaris i Revesteixes SL (d'ara endavant, Foodies on Menorca), com a responsable d'aquesta web, l'informa que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant el present formulari seran tractats amb la finalitat d'atendre les seves consultes i remetre-li informació del seu interès. En enviar el formulari, Vostè legitima a Foodies on Menorca i dona el seu consentiment a aquest tractament i registre de les seves dades. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les seves dades contactant amb el Delegat de Protecció de Dades en les formes que s'indiquen en la nostra Política de Privacitat o presentar una reclamació davant l'Agència de Protecció de Dades.