El departament d’Ordenació Territorial i Turística es reuneix amb el director de l’ATIB per fer front als lloguers turístics il·legals L'Agència Tributària de les Illes Balears té l'obligació de cedir les dades que estiguin al seu abast per ajudar amb la persecució de les infraccions

Aquest dimarts, 9 d’abril, la consellera d’Ordenació Territorial i Turística, Núria Torrent, i el director insular d’Ordenació Turística i Agenda Urbana, Jaime Fedelich, s’han reunit amb el director de l’Agència Tributària de les Illes Balears (ATIB) per a coordinar i millorar el control dels lloguers turístics il·legals.

En el marc del que disposa l’article 8.1 de la Llei orgànica 3/2018, l’Agència Tributària de les Illes Balears té l’obligació de cedir, a instància dels consells insulars o d’acord amb els mecanismes de col·laboració que s’acordin a aquest efecte, les dades que estiguin al seu abast susceptibles de coadjuvar a l’exercici de les competències i les funcions dels consells insulars en relació amb la lluita contra la comercialització il·legal d’estades turístiques a habitatges i amb la persecució de les infraccions.

“Una prioritat d’aquest equip de govern és combatre el lloguer turístic il·legal per totes les conseqüències negatives que té, com incidir en l’oferta de lloguer residencial. Creiem que és molt important poder col·laborar amb l’Agència Tributària de les Illes Balears, ja que ens facilitaran dades que no constitueixen, per si mateixes, dades de caràcter estrictament tributari. Definitivament, aquesta nova eina ens ajudarà molt a l’hora de fer feina”, explica la consellera, Núria Torrent.

Després de crear un formulari a la pàgina web del Consell Insular perquè tots els ciutadans puguin denunciar aquestes irregularitats i arribar a un acord amb els ajuntaments per a la col·laboració dels policies locals amb la detecció dels lloguers turístics il·legals, ara es fa una passa més, ampliant el ventall d’opcions i possibilitats per acabar amb aquesta problemàtica que conviu dins l’illa.

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Informació bàsica sobre protecció de dades
Setmanaris i Revesteixes SL (d'ara endavant, Foodies on Menorca), com a responsable d'aquesta web, l'informa que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant el present formulari seran tractats amb la finalitat d'atendre les seves consultes i remetre-li informació del seu interès. En enviar el formulari, Vostè legitima a Foodies on Menorca i dona el seu consentiment a aquest tractament i registre de les seves dades. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les seves dades contactant amb el Delegat de Protecció de Dades en les formes que s'indiquen en la nostra Política de Privacitat o presentar una reclamació davant l'Agència de Protecció de Dades.