“Agroforesteria a Menorca: Un curs per produir aliments dins de les zones forestals”

El GOB Menorca a través del programa de Custòdia Agrària, organitza un curs sobre Agroforesteria el proper 18 d’abril de 10:00 a 13:30h a l’Auditori de Ferreries per apropar aquesta tècnica a les persones que vulguin treure una rendibilitat a les zones forestals .

Per això, es comptarà amb els experts en la matèria Alain Canet, enginyer agrònom i vicepresident del Centre National d’Agroecologia, que ens acostarà al món de l’Agroforesteria i els boscos comestibles, i Fèlix Noblia, agricultor i expert en externalitats ambientals, ens parlarà sobre agricultura, clima i crèdits voluntaris de captura de carboni.

Les zones forestals han crescut les darreres dècades, tant a Menorca com a la resta d’Europa, en part gràcies a l’abandonament progressiu d’antigues zones de cultiu, que ha facilitat aquest procés natural. Tot i així, hi ha maneres de produir aliments dins d’aquests espais forestats sense haver de renunciar a tenir aquests boscos recents. En aquest sentit, l’Agroforesteria permet incorporar algunes produccions agràries dins zones arbustives i forestals.

Aquest curs és una gran oportunitat per aprendre els beneficis que suposen els sistemes agroforestals: a nivell ambiental, poden ajudar a la restauració dels hàbitats, la protecció de la biodiversitat, el manteniment del sòl fèrtil i el control natural de plagues; a nivell econòmic, permeten la diversificació de la producció, la viabilitat econòmica de zones d’alt valor paisatgístic o el transvasament de rendes altres sectors hi cap el sector agrari professional.

El curs té un preu de 22€ per al públic general i de 12€ per a les finques dins del programa de Custòdia Agrària. Cal inscripció prèvia, disponible per les vies següents:
Completant el següent formulari: https://forms.gle/1gWhbCY9PsidqXtW9
Enviant un correu electrònic a custodia@gobmenorca.com
Trucant al 971350762.

Aquest curs compta amb el suport de Menorca Preservation i Binissaida des Barracons.

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Informació bàsica sobre protecció de dades
Setmanaris i Revesteixes SL (d'ara endavant, Foodies on Menorca), com a responsable d'aquesta web, l'informa que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant el present formulari seran tractats amb la finalitat d'atendre les seves consultes i remetre-li informació del seu interès. En enviar el formulari, Vostè legitima a Foodies on Menorca i dona el seu consentiment a aquest tractament i registre de les seves dades. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les seves dades contactant amb el Delegat de Protecció de Dades en les formes que s'indiquen en la nostra Política de Privacitat o presentar una reclamació davant l'Agència de Protecció de Dades.