El Consell Insular, a través del programa Salut Jove, inspira als alumnes de Batxillerat i del Conservatori amb dos tallers d’òpera

El divendres 15 de març es van realitzar dos tallers de “l’arxiu d’òpera més gran!” del programa Salut Jove del Consell Insular de Menorca destinat a l’alumnat de Batxillerat artístic i de Conservatori.

L’Arxiu Històric de Maó conserva uns dels arxius musicals d’òpera més importants d’Espanya i segurament també d’Europa. Es tracta del fons de partitures utilitzades a les representacions operístiques del Teatre Principal de Maó durant el segle XIX i la primera meitat del segle XX. Laura Triay, musicòloga i membre del Grup de Recerca Musicològica de l’IME, va guiar aquesta activitat que vol fer arribar als joves la importància dels arxius musicals i de la seva conservació i difusió.

Mitjançant audicions i anàlisi de les partitures que foren utilitzades al llarg del segle XIX i XX es va presentar a l’alumnat una panoràmica de l’òpera a Menorca. La intenció és promoure la participació de l’alumnat amb una reflexió i comparativa sobre el seu entorn, per poder entendre l’abast social d’aquest gènere musical. Per altra banda es vol conscienciar de la importància de les fonts històriques directes –partitures en aquest cas- per arribar al coneixement del nostre passat i, d’aquesta manera, entendre la necessitat de conservar el patrimoni històric.

Per més informació i veure també algunes de les partitures que es conserven a l’Arxiu Històric de Maó es pot seguir el següent enllaç: https://www.instagram.com/p/C47zwRDOtgJ/

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Informació bàsica sobre protecció de dades
Setmanaris i Revesteixes SL (d'ara endavant, Foodies on Menorca), com a responsable d'aquesta web, l'informa que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant el present formulari seran tractats amb la finalitat d'atendre les seves consultes i remetre-li informació del seu interès. En enviar el formulari, Vostè legitima a Foodies on Menorca i dona el seu consentiment a aquest tractament i registre de les seves dades. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les seves dades contactant amb el Delegat de Protecció de Dades en les formes que s'indiquen en la nostra Política de Privacitat o presentar una reclamació davant l'Agència de Protecció de Dades.