El Llatzeret acull el II Congrés Internacional d’Escacs, Educació i Salut La trobada, es celebra del 22 al 24 de març, arribarà a 180 països del món

El Llatzeret acull el II Congrés Internacional d’Escacs, Educació i Salut, un esdeveniment destacat que reuneix experts, professionals i entusiastes dels escacs. El congrés es celebra des d¡avui dia 22  fins al 24 de març i se centrarà a explorar els beneficis dels escacs en l’àmbit de l’educació i la salut, destacant la seva capacitat per a promoure el desenvolupament cognitiu, emocional i social, així com el seu impacte en la millora del benestar mental i físic.

La trobada té més de 100 participants inscrits i, a més, es retransmetrà en línia a 180 països del món. Entre d’altres, hi participen la vicepresidenta de la International Chess Federation (FIDE), Dana Reizniece-Ozola, i el president de la Federació Espanyola d’Escacs (FEDA), Javier Ochoa.

Durant el congrés es duran a terme conferències, taules rodones i tallers pràctics que aborden diversos temes relacionats amb els escacs i la seva aplicació en l’educació i la salut. Es discutiran recerques recents, experiències pràctiques i estratègies per a integrar els escacs de manera efectiva en entorns educatius i programes de salut.

Entre els temes destacats es troben els programes d’escacs en escoles, l’entrenament de docents en escacs educatius, l’ús dels escacs com a eina terapèutica en l’àmbit de la salut mental i la promoció dels escacs com a activitat física i recreativa.

El congrés proporciona una plataforma important per a l’intercanvi de coneixements, experiències i bones pràctiques entre els participants, amb l’objectiu d’impulsar encara més l’ús dels escacs com una eina multifacètica per al desenvolupament personal i comunitari.

“Animam a tots els ciutadans a assistir al congrés. A més, amb la trobada encetam una nova la etapa de Llatzeret com a centre de congressos”, ha indicat el conseller de Cultura, Educació, Joventut i Esports de Menorca, Joan Pons, durant la roda de premsa de presentació de l’esdeveniment.

“Vam fer aquesta primera trobada ara fa 20 anys. Va significar un abans i un després en la manera d’entendre els escacs dins l’àmbit educatiu. Menorca ha estat pionera en aquest àmbit, i així és considerada arreu del món”, ha explicat Pep Suárez, director del II Congrés d’Escacs, Educació i Salut. “En aquest segon congrés, tenim activitats relacionades amb el TDH, amb la prevenció del suïcidi juvenil, o el càncer. Utilitzam els escacs com eina terapèutica”, ha afegit Suárez.

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Informació bàsica sobre protecció de dades
Setmanaris i Revesteixes SL (d'ara endavant, Foodies on Menorca), com a responsable d'aquesta web, l'informa que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant el present formulari seran tractats amb la finalitat d'atendre les seves consultes i remetre-li informació del seu interès. En enviar el formulari, Vostè legitima a Foodies on Menorca i dona el seu consentiment a aquest tractament i registre de les seves dades. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les seves dades contactant amb el Delegat de Protecció de Dades en les formes que s'indiquen en la nostra Política de Privacitat o presentar una reclamació davant l'Agència de Protecció de Dades.