Cultura dels jardins a Menorca: història, paisatge i representació

Els dies 26 i  27 d’abril tindrà lloc el curs de la UIMIR, Cultura dels jardins a Menorca: història, paisatge i representació, a la seu de l’Institut Menorquí d’Estudis.

Professorat:
Júlia Roman Quetgles, Dra. en Història de l’Art. Universitat de les Illes Balears
Joan Carles Oliver Torelló, Dr. en Història de l’Art. Universitat de les Illes Balears
Montse Rivero Matas, Llic. en Prehistòria i Història Antiga per la UB i tècnica especialista en jardineria
Lluc Julià, Dissenyador gràfic
Cristòfol J. Coll Pons, Fundació Illa del Rei.

El curs vol donar a conèixer el patrimoni dels jardins de Menorca, reconèixer-ne el valor històric i artístic i valorar-ne la incidència en la configuració del paisatge cultural. Així mateix, es pretén que sigui un espai per a la reflexió crítica entorn de l’estat actual del patrimoni del verd i la seva presència en el context urbà.

De les tres sessions programades, la tercera es concretarà en la visita a alguns dels jardins públics i privats més representatius de Maó.

El curs s’adreça a estudiants, titulats i doctorands de les diverses disciplines acadèmiques que inclouen el patrimoni cultural i natural, els jardins i el paisatge com a objectes d’anàlisi i àmbits de gestió i planificació. Així mateix, està adreçat a qualsevol persona que tingui interès en la temàtica.

Objectius

  • Divulgar els coneixements i els resultats de la investigació entorn dels jardins desenvolupada en els àmbits acadèmic, professional i artístic.
  • Conèixer i difondre els valors artístics i patrimonials dels jardins.
  • Contribuir a la recuperació, conservació i divulgació dels jardins.
  • Identificar els elements i els valors del paisatge cultural.
  • Dotar d’instruments analítics i crítics per a la gestió del paisatge cultural de Menorca

Data límit d’inscripció: 19/04/2024.

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Informació bàsica sobre protecció de dades
Setmanaris i Revesteixes SL (d'ara endavant, Foodies on Menorca), com a responsable d'aquesta web, l'informa que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant el present formulari seran tractats amb la finalitat d'atendre les seves consultes i remetre-li informació del seu interès. En enviar el formulari, Vostè legitima a Foodies on Menorca i dona el seu consentiment a aquest tractament i registre de les seves dades. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les seves dades contactant amb el Delegat de Protecció de Dades en les formes que s'indiquen en la nostra Política de Privacitat o presentar una reclamació davant l'Agència de Protecció de Dades.