Tico, Joana, no us oblidarem

Quan vaig parlar amb ella per darrera vegada, el 27 de gener passat, per preveure’n la seva col·laboració del mes, em va contestar que no hi comptés, que no es trobava prou bé. Tenia una infecció a un ull i havia anat de metges. Així i tot, es va oferir a recuperar un escrit de fa un temps en cas que ens fes falta material. Així era na Joana. El proppassat dijous, 22 de febrer, ens va deixar per sempre. En Silve Pons ja ens havia avisat, a en Bep Al·lès, l’editor, i a mi, de la gravetat del seu estat el dimarts anterior al seu traspàs. Era a l’UCI i els fills ja n’esperaven, de fet, un desenllaç tràgic. Ha mort una gran dona, amb una gran inquietud envers la cultura, la comunicació i el servei als demés.

Vaig conèixer Joana Febrer quan jo era tan sols un joveníssim becari del Diari Menorca. Formava part d’aquella xarxa de col·laboradors històrics d’Es Diari que permetien als lectors conèixer el dia a dia de la vida dels pobles, juntament amb Sebastià Pons (Es Mercadal), Arcadi Gomila (Alaior), Tino Pons (Ciutadella) o l’incombustible i bon amic Toni Seguí (Sant Lluís), encara feliçment en actiu.

Joana Febrer Rotger va ser membre fundadora de l’Entesa de Ferreries, exregidora i una gran activista cultural i social. Va exercir com a regidora de Festes durant el mandat 1995-99 amb Tuni Al·lès i Josep Carreres a la batlia, i, ja posteriorment, entre el 2003 i 2007 com a regidora de Cultura durant la batlia de Josep Carreres. Promogué el «Butlletí d’Informació Municipal» i la publicació «L’Entesa informa». En la seva faceta periodística, hem de comptar les seves cròniques i reportatges sobre temes d’interès per a Ferreries en la seva etapa de corresponsal al Diari Menorca, i tots els anys en què fou una col·laboradora incansable de la Revista de Ferreries; primer en la llarga etapa del periodista Sebastià Rotger Barber al capdavant de la publicació, que creà i impulsà, i ja més recentment, en la darrera etapa de la revista sota el patronatge del grup editorial Setmanaris i Revistes, pràcticament des del primer nombre.

Recordarem la persona, però també els seus escrits, exemple d’ètica periodística i professionalitat: mesurats, apamats i ben redactats, que eren el millor reflex d’ella mateixa. La seva bonhomia, serenor, dolcesa i empatia ens acompanyaran per sempre.

Tan sols un dies abans de la seva marxa, ens deixava també una altra persona molt estimada a Ferreries: Tico Pons Rotger, exregidor centrista a l’Ajuntament de Ferreries, que, com a Joana Febrer, va demostrar al llarg de tota la seva vida un fort compromís cívic. Ens deixa als 50 anys, després de fer feina durant molts d’anys com a conserge a l’escola Mestre Duran d’Alaior. Al centre educatiu, en recorden la seva disponibilitat, paciència, eficàcia i saber fer, i amb la seva marxa ha deixat un forat impossible d’omplir.

En Tico era un amant de Menorca i un profund coneixedor de la flora de l’illa. Fruit d’aquest interès, va fundar Aromamil·la per distribuir cama-mil·la, romaní i altres plantes aromàtiques. Persona d’empenta, sabia mantenir l’esperança en els moments difícils. La mateixa esperança i el mateix coratge que la seva marxa, com la de na Joana, ens obliguen a reunir a l’hora del comiat. Que la terra us sigui lleu, amics.

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Informació bàsica sobre protecció de dades
Setmanaris i Revesteixes SL (d'ara endavant, Foodies on Menorca), com a responsable d'aquesta web, l'informa que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant el present formulari seran tractats amb la finalitat d'atendre les seves consultes i remetre-li informació del seu interès. En enviar el formulari, Vostè legitima a Foodies on Menorca i dona el seu consentiment a aquest tractament i registre de les seves dades. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les seves dades contactant amb el Delegat de Protecció de Dades en les formes que s'indiquen en la nostra Política de Privacitat o presentar una reclamació davant l'Agència de Protecció de Dades.