Tours virtuals i chatGPT per a millorar l’experiència del turista que visita Ferreries Ferreries presenta a FITUR la nova guia turística del municipi, editada en català, castellà, anglès i francès

Bep Al·lès/D FERRERIES – Intensa participació de Ferreries a FITUR, una de les fires turístiques més importants de l’any, amb presència, en aquesta darrera edició, de l’oferta turística de més de 130 països.

El batle, Pedro Pons Huguet, i el regidor de Turisme, Indústria i Comerç, Ramon Sintes, han mantingut, per una banda, trobades comercials amb la intenció d’aplicar tours virtuals a la mateixa pàgina web de l’Ajuntament. La idea és oferir als visitants l’experiència d’aquests tours, per exempe, a les instal·lacions de l’Auditori o al castell de Santa Àgueda.

Precisament, l’Ajuntament està en ple procés de disseny d’un nou web dedicat específicament al turisme (restaurants, museus, allotjaments, llocs d’interès del poble…) La previsió, explica el regidor de Turisme, Ramon Sintes, és que la feina quedi enllestida abans del començament de la temporada turística, el mes de juny com a molt tard.

El consistori ha aprofitat la seva presència a FITUR per mantenir també una reunió amb els representants de la plataforma iUrban, un chatbot GPT turístic capaç d’informar en 96 idiomes diferents a l’usuari amb l’objectiu d’impulsar el destí turístic. La idea de l’Ajuntament és digitalitzar la caseta turística de Cala Galdana amb aquesta aplicació d’intel·ligència artificial, el que permetria donar una atenció al visitant els mesos que no hi ha personal.

Una altra de les trobades s’ha mantingut amb Mujeres y Patrimonio, que es dedica a programar visites turístiques a llocs Patrimoni Mundial amb l’objectiu de visibilitzar les dones, impulsar la cultura espanyola, i promoure el turisme de proximitat des d’una perspectiva de gènere. La reuniño mantinguda amb Giovanna García de Calderón, que lidera el projecte, anticipa una propera visita del grup a Ferreries.

Un dels punts forts, però, de la presència de Ferreries a FITUR ha estat la presentació de la nova guia turística del municipi, de 68 pàgines, amb tot d’informació sobre fires, mercats, patrimoni, espais naturals, festes i altres aspectes del poble. La publicació s’ha editat en quatre idiomes -català, castellà, anglès i francès- i conté publicitat de restaurants i allotjaments turístics. A FITUR s’han dut 200 exemplars, però ja tot està preparat per a fer-ne entre 5.000 i 5.500 més.

La visita amb bloggers i influencers de viatges ha quedat ajornada. Es celebrarà en els decurs dels propers dies de manera telemàtica.

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Informació bàsica sobre protecció de dades
Setmanaris i Revesteixes SL (d'ara endavant, Foodies on Menorca), com a responsable d'aquesta web, l'informa que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant el present formulari seran tractats amb la finalitat d'atendre les seves consultes i remetre-li informació del seu interès. En enviar el formulari, Vostè legitima a Foodies on Menorca i dona el seu consentiment a aquest tractament i registre de les seves dades. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les seves dades contactant amb el Delegat de Protecció de Dades en les formes que s'indiquen en la nostra Política de Privacitat o presentar una reclamació davant l'Agència de Protecció de Dades.