Les més joves d’enguany a l’Escola d’adults de Ferreries

Per encetar l’any, entrevistam a les dues alumnes més joves de l’Escola d’adults, es dona la casualitat que les dues van a classes de francès.

Us presentau?

Teresa: El meu nom és Teresa Pons, tenc 20 anys i som de Ferreries. Som de família pagesa, vivim a Son Gornesset.

Vaig anar a escola al CEIP Castell de Santa Àgueda, després vaig cursar l’ESO a l’IES Biel Martí i també el batxillerat humanístic. Al cap de dos anys, vaig decidir anar a l’Escola de Turisme a Ciutadella, sols hi vaig fer un any, però gràcies al que vaig poder aprendre he pogut fer feina dos estius.

Fa un any que vaig decidir que volia seguir estudiant, però per motius personals vaig optar de fer la carrera en línia per la UOC (Universitat Oberta de Catalunya); Grau de Traducció, Interpretació i Llengües Aplicades.

En aquests moments estic en el segon any de carrera -de 4 anys en total-. A l’estiu faig feina. Durant el meu temps lliure m’agrada qualcar a cavall, llegir i ballar hip-hop. També puc afirmar que tant la història com les llengües em fascinen, intent recollir i aprendre tot allò que puc. Amb el que em queda de temps, faig alguna activitat de voluntariat, m’he compromès amb els escoltes i amb protecció civil.

 Àngels: Em dic Àngels Martí, tenc 22 anys i som de Ferreries. Vaig fer l’ESO a l’IES Biel Martí i el batxillerat artístic a l’Escola d’Art de Menorca. Durant tres anys vaig viure a Barcelona i vaig estudiar disseny de moda al Centre Universitari de Disseny BAU, però el tercer any vaig decidir deixar-ho. Ara estic estudiant una altra vegada disseny de moda, en línia, a IFA Paris (International Fashion Academy); alguns capvespres cuid un fillet petit i practic ballet. La meva passió sempre ha estat la moda i l’art, així que les meves aficions giren al volant d’aquests temes. Intent pintar quan puc, cus bastant i també faig punt. 

Per què us heu decidit de venir a l’Escola d’adults?

Teresa: Tal com he comentat, em fascinen les llengües i tot el que amb elles es pot aprendre. Durant els meus anys d’estudiant vaig començar amb l’anglès a primària i l’alemany a ESO, llatí i grec a batxillerat, italià a l’Escola de Turisme i l’any passat vaig decidir cursar xinès a distància. Aquest any, per fer feina de cara al turisme, he pensat que és imprescindible aprendre francès.

Ma mare, que ja havia estat alumna de l’Escola d’adults, em va convèncer de matricular-me a francès. Vam escollir l’Escola d’adults d’entre les altres opcions per les recomanacions d’altres alumnes i per proximitat.

Àngels: Vaig decidir venir a l’Escola d’adults perquè la meva idea per a l’any que ve és anar a viure a França i, encara que a la universitat on estudii les classes es fan en anglès, m’agradaria tenir una base de francès per quan vagi a viure allà.

Us serveix allò que apreneu a l’Escola d’adults?

Teresa: Estic segura que sí que em servirà. Encara no ho puc assegurar, ja que quan més ho comprovaré serà quan comenci la temporada turística. De moment, gràcies al bon ambient de classe i al bon ritme que duim, aprenem de pressa; estic convençuda que, en acabar aquest curs, una conversa mínimament bàsica en francès la podré dur.

Àngels: La veritat és que sí que me serveix, no puc entendre encara al cent per cent tot el que es diu a una conversa, però pel context o per algunes paraules que ja entenc puc tenir una idea elemental d’allò que es diu. Fins ara de francès no en sabia gens, mai havia estudiat francès, per tant per a mi és un gran avanç.

Quant temps dedicau a la setmana a l’estudi?

Teresa: És una mica relatiu, he de ser sincera, don prioritat a les tasques de la universitat. És a dir, puc afirmar que pas gran part de la setmana estudiant o fent tasques de classe. Però hores dedicades a francès, a part de les 3 hores setmanals de classe, a casa n’hi dedic entre dues i tres hores més. 

Àngels: La veritat és que hi hauria de dedicar més temps. Intent repassar les classes que hem fet i mirar el material que ens dona la professora, però crec que m’hi hauria de posar un poquet més. He de dir que el material que ens proporciona la professora de francès ens ajuda molt, sobretot els podcasts i vídeos que ens recomana per poder entendre més els sons de cada paraula (que no són pocs…).

Us agrada ser les més jovenetes de l’Escola d’adults?

Teresa: No hi tenc cap problema, fins i tot n’estic una mica orgullosa. Consider que per estudiar no hi ha edat i que, gràcies a açò, dins l’aula aprenem molt els uns dels altres.

Àngels: No me sent la més jove, ni m’ho qüestion, si he de ser sincera. Crec que el grup que tenim a classe és molt enèrgic, s’ha creat una bona relació, tant entre alumnes com amb la professora i se m’oblida la diferència d’edat que hi ha entre tots.

Què us agradaria aprendre a l’Escola d’adults?

Teresa: En aquests moments crec que en tenc prou amb el que faig. Però és cert que en el programa hi ha alguna activitat que em crida l’atenció. Comparant l’oferta de fa uns anys a la que hi ha ara, es veu que s’ha fet molta feina per a diversificar-la i fer-la completa.

Àngels: La veritat és que estic aprenent més del que me pensava. Amb el material extra que ens proporciona la professora, les classes i a vegades el que ens podem ajudar entre els companys, feim un bon coixí de coneixement.

 Què diríeu als joves perquè s’animin a venir a l’Escola d’adults?

Teresa: Que a diferència de l’escola o l’institut, aquí ve la gent adulta que està interessada en aprendre coses noves i estudiar. Els diria que l’ambient que es respira dins l’aula no sols és de treball, sinó també de bon rotllo. I no sols amb els companys, sinó també amb la professora. Els remarcaria també que, en el nostre cas, la professora que tenim és nativa, fet que consider importantíssim per a aprendre bé una llengua.

Àngels: Que anar a l’Escola d’adults és més divertit del que es poden pensar. Cert és que d’entrada, tornar a una aula de l’escola, una altra vegada, potser no fa gaires ganes, però quan hi ets en realitat les dinàmiques que es fan i el bon ambient que hi ha fa oblidar que tornes a classe. I també que és molt polida la relació que s’estableix entre persones molt diferents, amb qui mai hauríem pensat d’ajuntar-nos, a l’aula compartim experiències i aprenem, mentre ens ho passam molt bé. 

Amb què pot millorar l’Escola d’adults el seu servei a la població de Ferreries?

Teresa: Des del meu punt de vista, l’organització és fantàstica i l’oferta una meravella. Però, tenint en compte que avui dia es demanen titulacions a l’hora de fer feina o presentar un currículum; em sembla que seria un punt positiu oferir la possibilitat a l’alumnat d’obtenir alguna mena de certificat reconegut.

Àngels: Crec que s’està fent tot allò que s’ha de fer perquè la gent pugui saber dels cursos i les classes que s’ofereixen i es donen a l’Escola d’adults. Veniu a conèixer-la, si no ho experimentau no ho sabreu i recordau que el saber no ocupa lloc!

 

 

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Informació bàsica sobre protecció de dades
Setmanaris i Revesteixes SL (d'ara endavant, Foodies on Menorca), com a responsable d'aquesta web, l'informa que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant el present formulari seran tractats amb la finalitat d'atendre les seves consultes i remetre-li informació del seu interès. En enviar el formulari, Vostè legitima a Foodies on Menorca i dona el seu consentiment a aquest tractament i registre de les seves dades. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les seves dades contactant amb el Delegat de Protecció de Dades en les formes que s'indiquen en la nostra Política de Privacitat o presentar una reclamació davant l'Agència de Protecció de Dades.