Ferreries atura la possible conversió de locals comercials en pisos i l’increment d’alçades

Redacció / Ferreries. El Ple de l’Ajuntament ha acordat no aplicar a Ferreries algunes de les disposicions del Decret d’Habitatge impulsat pel Govern balear.

Concretament, el Ple per unanimitat ha decidit que no es permetrà a Ferreries la conversió de locals comercials en habitatges a la zona comercial de Cala Galdana i tampoc al nucli urbà de Ferreries si aquests locals duen menys de deu anys tancats. En cas que el local dugui més de deu anys tancat, i que compleixi els paràmetres que fixa el Pla General d’Ordenació Urbanística, sí es podrà reconvertir en habitatge al nucli urbà.

L’altra disposició que ha decidit que no s’aplicaria a Ferreries és la que permetia incrementar l’alçada dels edificis en casos concrets. A Ferreries aquesta possibilitat s’hagués pogut aplicar als carrers Pau Pons i a l’avinguda Jaume Mascaró, però amb la decisió de plenari s’atura aquesta possibilitat.

PP, Entesa i PSOE van acordar per unanimitat deixar sense efecte aquestes disposicions del decret autonòmic, però els socialistes han demanat que quedés sense aplicació tot el decret mentre es feia un estudi detallat i minuciós per determinar quin és l’impacte real d’aquesta normativa sobre Ferreries i què convenia i què no. El PP ha declinat aquesta opció, assegurant que el propi decret ja inclou mesures per evitar que tengui efectes que el propi Ajuntament no desitgi, ja que si entra una petició de llicència presentant un projecte que s’aculli a algunes de les possibilitats que habilita aquest decret, l’Ajuntament té un temps estipulat per analitzar-ho (entre 15 dies si es tracta d’una declaració responsable i tres mesos si és una petició de llicència) i, en cas que ho cregui oportú, traslladar la qüestió al Ple per frenar-ho.

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Informació bàsica sobre protecció de dades
Setmanaris i Revesteixes SL (d'ara endavant, Foodies on Menorca), com a responsable d'aquesta web, l'informa que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant el present formulari seran tractats amb la finalitat d'atendre les seves consultes i remetre-li informació del seu interès. En enviar el formulari, Vostè legitima a Foodies on Menorca i dona el seu consentiment a aquest tractament i registre de les seves dades. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les seves dades contactant amb el Delegat de Protecció de Dades en les formes que s'indiquen en la nostra Política de Privacitat o presentar una reclamació davant l'Agència de Protecció de Dades.