El rebut dels fems s’encarirà un 28 per cent

Redacció / Ferreries. L’equip de govern ha aprovat una modificació de la taxa per a la gestió de residus, que implica un increment del 28 per cent del rebut anual que haurà de pagar la ciutadania de Ferreries. El batle ha explicat que, de mitjana, el rebut estàndard d’un habitatge al municipi passarà de tenir un cost d’uns 70 euros anuals a 90 euros a l’any, un 28 per cent. L’objectiu d’aquesta pujada, igual que amb l’ordenança de l’aigua, és equilibrar els costos del servei amb els ingressos, segons ha explicat el batle, qui ha dit que “el que cobràvem estava bastant per davall del cost real del servei”. A més, Pons ha avisat que és molt probable que en els propers anys aquest rebut se segueixi incrementant, i que si l’augment que s’aprova ara no és major és per l’aportació de 3 milions d’euros que ha anunciat el Consell de Menorca per al 2024 al Consorci de Gestió de Residus de Menorca.

Entesa i PSOE han criticat aquesta pujada, amb arguments molts similars als esgrimits front a la pujada de l’aigua. Així, el portaveu del PSOE Basi Martí ha assegurat que “hi ha moltes opcions per quadrar els pressupostos, i és l’equip de govern qui ha de pensar i decidir com regula aquesta situació”. Per part de l’Entesa, Maite Pons ha recordat que “ens trobam en un moment molt complicat per a moltes famílies, que ara es trobaran a més amb una pujada de taxes”. Pons ha opinat també que “ens falta un estudi més acurat per entendre algunes de les modificacions que s’introdueixen”.

Davant aquestes crítiques, Vicent Coll, portaveu del PP, ha lamentat que “ens trobam amb una altra ordenança que no es modificava des de 2012, i açò ens generava de partida un dèficit de 130.000 euros, amb el qual és molt difícil quadrar uns pressupostos. La llei ens diu que la taxa ha de cobrir el cost del servei, i sort tenim dels 3 milions d’euros que aporta el Consell”. En aquest sentit, Pedro Pons ha afegit que “la nostra obligació és quadrar els pressupostos de l’Ajuntament, ja que en aquests darrers anys hem pogut emprar romanents, però no sabem si podrem seguir fent-ho i, per tant, la nostra obligació és quadrar els nombres amb allò que podem ingressar”. Pons ha avisat que en poc més d’un any finalitza l’actual contracte de recollida de residus a Ferreries, “i si hem d’optar pel porta a porta, no serà un servei barat i segurament s’encarirà més el rebut”.

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Informació bàsica sobre protecció de dades
Setmanaris i Revesteixes SL (d'ara endavant, Foodies on Menorca), com a responsable d'aquesta web, l'informa que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant el present formulari seran tractats amb la finalitat d'atendre les seves consultes i remetre-li informació del seu interès. En enviar el formulari, Vostè legitima a Foodies on Menorca i dona el seu consentiment a aquest tractament i registre de les seves dades. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les seves dades contactant amb el Delegat de Protecció de Dades en les formes que s'indiquen en la nostra Política de Privacitat o presentar una reclamació davant l'Agència de Protecció de Dades.