L’equip de govern aprova en solitari una pujada de les tarifes de l’aigua

Redacció / Ferreries. L’equip de govern del Partit Popular ha aprovat la nova ordenança fiscal d’aigua i clavegueram de Ferreries, que implica sobretot una pujada de les tarifes per als consumidors. Així, el batle Pedro Pons Huguet ha explicat que, de mitjana, els rebuts s’encariran entre un 8 i un 10 per cent al poble, i entre un 20 i un 25 per cent a Cala Galdana. “A ningú no agrada pujar preus, però s’ha de fer perquè la llei ens obliga a que els ingressos que obtenim per aquest concepte cobreixin el cost del servei”, ha dit.

Pons ha defensat que aquesta pujada es deu a diferents factors. Per una banda, al fet que l’ordenança no es modificava des de 2012. Per altra banda, a la municipalització del servei d’aigua i clavegueram a Cala Galdana, i al fet que l’Ajuntament de Ciutadella ha incrementat el cost de subministrament d’aigua des dels pous del seu terme.

Els partits de l’oposició han criticat aquesta proposta del PP. L’Entesa ha rebutjat la decisió afirmant que “en un context d’inflació i d’increment del cost de la vida no es poden apujar els imposts d’aquells béns essencials, com és el cas de l’aigua”. La formació d’esquerres calcula que amb la nova pujada, aquelles llars amb residència habitual que consumeixin entre 0 i 9 metres cúbics per trimestre veuran incrementat el preu per metre cúbic que passa de 0,18 € a 0,221168, i el tram de consum d’entre 9 a 36 metres cúbics passa de 0,46 € a 0,552920 €. La majoria de la població té un consum que es troba en aquestes dues franges. Per tant, aquesta pujada d’impostos afecta les economies domèstiques de la majoria de Ferreries”. Per la seva banda, el PSOE també ha lamentat la pujada, i ha proposat que l’increment de tarifes s’apliqui de forma gradual.

Per la seva banda, el portaveu del PP, Vicent Coll, ha criticat als grups de l’esquerra per estar tant temps sense revisar els preus. “M’hagués agradat que el moment de pujar les tarifes fos fa quatre o cinc anys, quan vostès governaven. Curiosament la darrera vegada que es va modificar l’ordenança va ser el 2012, quan governàvem noltros, i des de llavors no s’havia modificat. Si s’hagués anat fent de forma gradual, la variació no seria tant gran. De totes maneres, hem de dir que només l’augment de l’IPC (els preus de les coses) des de 2012 cap aquí és molt superior a la pujada de tarifes que aprovam avui”, ha dit.

La mesura ha estat aprovada amb els vots favorables del PP i l’abstenció d’Entesa i PSOE.

La nova ordenança inclou una taxa suplementària per aquells que tenen piscines. En el proper nombre de DFerreries informarem amb més detall dels canvis que s’introdueixen amb la nova ordenança.

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Informació bàsica sobre protecció de dades
Setmanaris i Revesteixes SL (d'ara endavant, Foodies on Menorca), com a responsable d'aquesta web, l'informa que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant el present formulari seran tractats amb la finalitat d'atendre les seves consultes i remetre-li informació del seu interès. En enviar el formulari, Vostè legitima a Foodies on Menorca i dona el seu consentiment a aquest tractament i registre de les seves dades. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les seves dades contactant amb el Delegat de Protecció de Dades en les formes que s'indiquen en la nostra Política de Privacitat o presentar una reclamació davant l'Agència de Protecció de Dades.