La directora del Geriatric al “Andiberre Silver Fòrum”

Redacció / Ferreries. INTRESS va donar l’oportunitat que la directora del centre, assistís al “Andiberre silver fórum”. Un centre de referència (impulsat per la diputació foral de Gipuzkoa) que té com a propòsit, contribuir estratègicament a l’estudi i abordatge innovador de l’envelliment des d’una vessant social, sociosanitària i econòmica.

En aquest congrés van tenir la possibilitat de conèixer de primera mà, com les noves tecnologies podran ajudar a les persones majors en un futur.
Van poder xerrar amb moltes empreses que estan treballant amb robots, diferents APPS, construcció de cases intel·ligents, apps, ….

En l’àmbit de salut, van mostrar dispensadors automàtics de pastilles, (tu programes la màquina i ella ja et prepara la medicació d’aquell día)
També es va comentar, sobre la prevenció de caigudes. Anualment moren 700000 persones en caigudes o a conseqüències de les caigudes. Un dels aparells que van mostrar sobre la prevenció de caigudes va ser una làmpara làser que es posa damunt el llit i quan la persona s’aixeca, automàticament s’encén el llum perquè la persona tingui visió.

També es va xerrar molt de la fisioteràpia digital, per tal que les persones puguin fer rehabilitació des de casa i tenir programes personalitzats amb les necessitats de cada persona.

Un dels grans reptes, és el de les rutines diàries de les persones majors. Moltes necessitaran ajuda per anar al metge, comprar… A EEUU s’han creat APPS que ajuden a trobar personal per fer aquest tipus de gestions, i no fa falta que ho faci un profesional sanitari.

Per exemple,una APP seria SILVER RISE, quan una persona no pot conduir, l’aplicació ajuda a trobar personal que pot fer aquesta feina. O PAPA US per trobar cuidadors no professionals, en aquest cas, fan tota mena de serveis manco higienes.

Un dels grans problemes que ens trobem és el tema de la soledat de les persones majors. Van mostrar diferents robots que ajuden a pal·liar la soledat. Van poder conèixer mascotes robots. Segons un estudi, el robot Elliq va fer que la soledat en gent gran es reduís un 95%. Aquest robot, controla el teu estat d’ànim i fins i tot proposa jocs per exercitar la ment.

Per últim, es va comentar el tema de la teleassistència. Que hauria de ser cada vegada més predictiva i no tan reactiva, per tal que les persones poguessin viure més temps a casa seva.

Cal destacar que les noves tecnologies, a la nostra societat actual, suposaran grans avantatges en les vides de les persones majors. A poc a poc ens anirem acostumant a què aquestes noves tecnologies entrin a les nostres llars. Però això no ens ha de fer oblidar que la millorr companyia és la dels nostres estimats. Per tant, tecnologies sí, però amb seny i respecte.

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Informació bàsica sobre protecció de dades
Setmanaris i Revesteixes SL (d'ara endavant, Foodies on Menorca), com a responsable d'aquesta web, l'informa que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant el present formulari seran tractats amb la finalitat d'atendre les seves consultes i remetre-li informació del seu interès. En enviar el formulari, Vostè legitima a Foodies on Menorca i dona el seu consentiment a aquest tractament i registre de les seves dades. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les seves dades contactant amb el Delegat de Protecció de Dades en les formes que s'indiquen en la nostra Política de Privacitat o presentar una reclamació davant l'Agència de Protecció de Dades.