Pedro Pons assegura que el passeig de Cala Galdana estarà a punt per a l’inici de temporada

Llorenç Allès Camps / Ferreries. El batle de Ferreries, Pedro Pons Huguet, confia que el passeig marítim de Cala Galdana estarà a punt abans de l’inici de la propera temporada turística. Després que el temporal del passat novembre destrossés aquesta estructura, la maquinària ja està en marxa per aconseguir restituir aquest espai en el mínim temps possible i també amb el mínim cost possible per a l’Ajuntament.

Per una banda, s’han activat els mecanismes administratius per aconseguir que l’Estat declari Cala Galdana com a zona greument afectada, una qualificació que està just per davall de la zona catastròfica, i que ha de permetre que l’Estat es faci càrrec de la meitat del cost de la reparació. Per altra banda, es vol que el Consell de Menorca també participi en aquesta actuació, que consistirà en restituir el passeig tal com estava abans del temporal. Ni més, ni menys.

I és que el batle assegura que “el passeig és necessari perquè l’empren vehicles de salvament i furgonetes de servei dels concessionaris, i per tant és molt complicat pensar en estructures de llenya o similars”. La intervenció consistirà, en principi, en aixecar el passeig entre els dos punts afectats, sustentant-lo sobre un mur de formigó més sòlid i robust que el que hi havia fins ara.

Allò que sembla que no és segur que es pugui recuperar són els pins que hi havia a la platja. De fet, Costes ja ha comunicat a l’Ajuntament que, ara per ara, no es pot sembrar res a la platja, i que dues de les tres construccions de paret seca que envoltaven els pins abatuts no es podran reconstruir. De totes maneres, Pons encara confia en poder negociar aquest fet.

Hores d’ara, l’Ajuntament treballa a contrarellotge per fer realitat el desig de Pons Huguet, és a dir, que el mes de maig el passeig estigui reconstruït. Queden cinc mesos, i s’ha d’aconseguir enllestir una tramitació administrativa que es preveu llarga i amb Costes de per mig. El batle explica que “l’execució del projecte no serà molt complicat. Allò difícil és tota la feina prèvia”. Tot i admetre aquesta complicació, afirma que “no contemplo l’escenari que el maig les obres no estiguin acabades”.

No afecta a la reducció d’hamaques
L’afectació del temporal sobre el passeig marítim no ha d’afectar, explica el batle, a la decisió aprovada per Ple de reduir el nombre d’hamaques a la platja de Cala Galdana. De fet, l’Ajuntament esperarà a les seques de gener per poder tenir una estimació més real de quin serà l’espai de platja útil que quedarà per poder plantejar la distribució de les hamaques i parasols sobre l’arena, i així poder calcular realment quantes se’n poden eliminar, tot assegurant l’equilibri econòmic de l’Ajuntament.

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Informació bàsica sobre protecció de dades
Setmanaris i Revesteixes SL (d'ara endavant, Foodies on Menorca), com a responsable d'aquesta web, l'informa que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant el present formulari seran tractats amb la finalitat d'atendre les seves consultes i remetre-li informació del seu interès. En enviar el formulari, Vostè legitima a Foodies on Menorca i dona el seu consentiment a aquest tractament i registre de les seves dades. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les seves dades contactant amb el Delegat de Protecció de Dades en les formes que s'indiquen en la nostra Política de Privacitat o presentar una reclamació davant l'Agència de Protecció de Dades.