Carme García Vela, alumna del Taller de memòria activa

Escola d’Adults / Ferreries.  Na Carme García Vela és, durant l’actual curs acadèmic 2023-2024, l’alumna més gran de l’Escola d’adults de Ferreries, el proper dia 21 de novembre complirà 89 anys. És el segon curs que na Carme és alumna de l’Escola d’adults, en concret del Taller de Memòria activa. Aquest taller està destinat a estimular les capacitats cognitives com l’atenció, la memòria, l’organització, el vocabulari, el llenguatge, el càlcul, l’expressió creativa, etc., per tal de desenvolupar estratègies útils que permetin als alumnes treure el major partit possible a les seves habilitats mentals. Na Kika Triay és la professora d’aquest taller.

Quan vam demanar a Carme García d’entrevistar-la va acceptar amb il·lusió. Us la presentam. Na Carme va néixer a Barcelona. Va tenir dues filles na Conxi i na Carmen, la qual va morir fa uns anys. Té tres nets: n’Ana, llicenciada en Belles Arts, viu a Itàlia; en Rafel, viu a Oslo i està apunt de doctorar-se en Ciències Biomèdiques; i na Giulia, que viu a Itàlia i està estudiant medicina. També té una besneta, Marina.
Na Carme ja fa anys que viu a Ferreries. Feta la presentació, l’entrevistam:

Per què s’ha decidit a anar a l’Escola d’adults?
Per distreure’m, com que estic sola i tenc temps, vaig creure que anar a l’escola seria un bon motiu per passar-ho bé. A l’escola aprenc coses, me’n fa recordar d’altres de quan era petita i aprenc coses que no havia fet mai.

Què cerca a l’escola?
Companyonia, amistat i passar el temps de manera agradable mentre aprenc.

Creu que té més dificultats per estudiar a la seva edat?
Potser me costa una miqueta més, perquè no estic tan relacionada amb els costums d’avui dia, he d’invertir un poc més de temps, però al final acabo recollint els resultats satisfactoris.

Li agrada ser la més veterana de l’escola?
Sí, m’agrada ser la més gran. Recordo coses antigues, de quan era petita. M’ho passo bé amb les companyes i al mateix temps aporto la meva experiència d’aprenentatge.

Per què estudia?
Per recordar, per seguir aprenent, perquè m’agrada molt llegir i m’agrada aprendre.

Quant temps dedica a la setmana a estudiar, practicar?
Hi dedico bastant temps, a part de les 4 hores que vaig a classe, a casa llegeixo molt, faig sudokus, sopes de lletres i a vegades si no he acabat el quadern de feines a l’escola me l’emporto a casa i ho acabo.

Què li agradaria aprendre?
Potser manejar un poc les tecnologies modernes, Internet i conèixer millor el mòbil.

Què diria a la gent veterana sobre el fet que s’animi a estudiar?
Que surtin de casa, que vagin a l’Escola d’adults, que s’ho passaran bé, aprendran moltes coses, i que en recuperaran d’altres gairebé oblidades.

Va estudiar de petita?
Sí, vaig tenir la sort de poder anar a l’escola des de petita i fins els 16 o 17 anys vaig estudiar, vaig aprendre mecanografia i taquigrafia, càlcul mercantil, m’agrada molt el càlcul.

Com és de diferent la manera com estudia ara i com estudiava vostè quan era petita?
Quan era petita totes les matèries s’estudiaven amb un sol llibre. Ara hi ha moltes maneres d’aprendre, molts recursos. Hi ha molta diferencia de com s’estudia ara a com s’estudiava abans, al meu temps les eines d’ajuda per a estudiar eren un diccionari, una enciclopèdia i poca cosa més.

De què li serveix allò que aprèn ara a l’Escola d’adults?
Sobretot per passar-ho bé, per sentir-me activa i fer treballar el cap.

Com veis na Carme és un testimoni de la raó de ser de les escoles d’adults: l’aprenentatge al llarg de la vida. Des de l’Escola d’adults de Ferreries desitjam que aquest testimoni encoratgi a altra gent a fer-ne experiència, perquè mai no és tard per aprendre i si ho feim acompanyats encara és més enriquidor.

Us esperam!

Per contactar amb l’Escola d’adults: 659 959 878 escolaadults.ferreries@gmail.com
Instagram escolaadults.ferreries

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Informació bàsica sobre protecció de dades
Setmanaris i Revesteixes SL (d'ara endavant, Foodies on Menorca), com a responsable d'aquesta web, l'informa que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant el present formulari seran tractats amb la finalitat d'atendre les seves consultes i remetre-li informació del seu interès. En enviar el formulari, Vostè legitima a Foodies on Menorca i dona el seu consentiment a aquest tractament i registre de les seves dades. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les seves dades contactant amb el Delegat de Protecció de Dades en les formes que s'indiquen en la nostra Política de Privacitat o presentar una reclamació davant l'Agència de Protecció de Dades.