LES FOTOS DE L’AISM Els efectes d’una guerra

Fotografia: Autor desconegut. Consell Insular de Menorca. Arxiu d’Imatge i So de Menorca-CIM.
Còpia digital de positiu en paper. Monocrom.

Els dies 26 i 27 d’octubre ha visitat Menorca el fotoperiodista Gervasio Sánchez, per a oferir dues xerrades per a estudiants i dues per a tot el públic de Menorca, convidat per la Xarxa de Biblioteques i l’Arxiu d’Imatge i So de Menorca. A les seves xerrades ens ha explicat la seva experiència de 40 anys en guerres i conflictes armats de tot el món i la seva feina com a periodista i fotògraf mostrant els seus efectes.

Arran d’aquesta visita i les seves paraules, hem recuperat una imatge que mostra un moment molt dur de la història de Menorca: la Guerra Civil Espanyola. A la fotografia, segurament presa per alguna persona estrangera des d’un vaixell del port i recollida pel Consell Insular, podem veure un dels darrers bombardejos sobre La Mola, del febrer de 1939.

Molt sovint, a l’Arxiu, rebem consultes de persones que ens demanen imatges sobre aquell conflicte bèl·lic, per a estudiar-lo, per conèixer com es va desenvolupar i quines van ser les seves conseqüències. La realitat és que a l’Arxiu tenim molt poques imatges d’aquells anys, tant de la guerra com de la primera postguerra. Us animam a ajudar-nos a completar aquesta història i a assegurar-nos que les imatges es conserven i es poden emprar per conèixer el que va ser i per adonar-nos del que no volem que es repeteixi.

Si teniu imatges sobre aquell període que vulgueu compartir amb l’Arxiu (ja sigui per fer donació com, simplement, per a deixar-nos-les per a digitalitzar) us agrairem molt que us poseu en contacte amb l’Arxiu passant pel Camí des Castell de Maó, telefonant al 971 368 104 o enviant un correu electrònic a arxiuimatgeiso@cime.es.

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Informació bàsica sobre protecció de dades
Setmanaris i Revesteixes SL (d'ara endavant, Foodies on Menorca), com a responsable d'aquesta web, l'informa que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant el present formulari seran tractats amb la finalitat d'atendre les seves consultes i remetre-li informació del seu interès. En enviar el formulari, Vostè legitima a Foodies on Menorca i dona el seu consentiment a aquest tractament i registre de les seves dades. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les seves dades contactant amb el Delegat de Protecció de Dades en les formes que s'indiquen en la nostra Política de Privacitat o presentar una reclamació davant l'Agència de Protecció de Dades.