CÀRRITX, En s’hivern a les 6 i ½ és fosc Per Bep Cardona

En alguna ocasió en el món de la música ha passat que un music o grup hagin gravat discs però mai han fet actuacions en directe. Fins i tot de grups o cantants que ningú hauria imaginat. Enya o Era son dos exemples. Grups amb milers de vendes discogràfiques però sense actuacions en directe. A Ferreries tenim un cas amb el grup Càrritx que avui ens ocupa i que va passar quasi desapercebut. Eren un grup d’amics que es reunien i feien cançons. Tenien el valor de fer música pròpia i passaven el temps perfeccionant els temes a base d’assajos. Aconseguint algunes peces ben enginyoses musicalment i a la vegada ben interpretades.

Els seus components eren en Xemo Rotger tocant el baix, i al que tots hem vist tocant el trombó amb sa banda, en Toni Al·lès tocava la guitarra i abans havia tocat amb els Fora Fua, en Toni Rotger tocava la guitarra solista i en Sergi Mascaró la bateria. La seva passió era fer música pròpia amb un aire pop, amb lletres en menorquí i guitarres al pur estil dels anys 80 i 90 a on destacaven grups com Dire Straits o els acords de Pink Floyd.

Tots els components van compondre qualque tema que el grup arranjava i que l’any 96 van gravar en una casset que es va titular En s’hivern a les 6 i ½ és fosc. No tenien clar qui havia de ser el cantant i cap visible del grup i a l’hora de fer la gravació cada music va cantar alguna cançó i així la cosa quedava ben repartida. Tal vegada, reflexionant anys més tard, el fet de no tenir un cantant que es poses al davant va ser el culpable de no poder-los sentir en directe en cap ocasió.

En les idees del grup, el fet d’anar millorant dia a dia i polint els temes era la seva principal motivació a més de que compartir aquells moments de bon caliu i d’amistat els mantenia sempre creatius. A la gravació hi van incloure dotze temes amb títols com “Doble imatge”, “Conseqüències lògiques”, “Se que tu…”, “Món urbà” o “Nits i dies”. El fet és que la seva vena creativa encara haguera donat per enregistrar altres tantes cançons per completar un altre casset com aquest.

En Xemo estava estudiant aquests anys i açò feia que el camí d’aquesta formació fos poc regular… L’any 1998 es va desfer el grup.

Un grup creat purament pel plaer de passar el temps fent música. Mai van actuar en públic, és cert, però la seva gravació és plena de bones idees, d’unes guitarres brillants i un pop rock fresc.

Portada del casset, Carritx. DK-90. C-1166
Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Informació bàsica sobre protecció de dades
Setmanaris i Revesteixes SL (d'ara endavant, Foodies on Menorca), com a responsable d'aquesta web, l'informa que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant el present formulari seran tractats amb la finalitat d'atendre les seves consultes i remetre-li informació del seu interès. En enviar el formulari, Vostè legitima a Foodies on Menorca i dona el seu consentiment a aquest tractament i registre de les seves dades. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les seves dades contactant amb el Delegat de Protecció de Dades en les formes que s'indiquen en la nostra Política de Privacitat o presentar una reclamació davant l'Agència de Protecció de Dades.