Magdalena Pelegrí Moll, coordinadora de l’Escola d’Adults “La diversitat fa preciosa la comunitat educativa de l’Escola d’Adults”

Redacció / Ferreries. Un curs més, l’Escola d’Adults de Ferreries obre les seves portes amb una àmplia oferta de formació per a aquelles persones que ja no estan en edat escolar però no volen renunciar a seguir aprenent. Magdalena Pelegrí Moll és la coordinadora del centre, del que forma part des de fa ja 18 anys.

Per què una persona s’hauria d’apuntar a l’Escola d’Adults?
Perquè mai és tard per aprendre, perquè la vida és un aprenentatge constant, perquè trobar-se amb altres alumnes, socialitzar-se, passar-ho bé, descobrir competències que donen satisfacció és necessari per a tothom.

Com es decideix quins cursos s’oferten a l’Escola d’adults?
Per a l’elecció dels cursos que s’ofereixen es parteix de diferents premisses: mantenir els cursos que tenen demanda per part de l’alumnat respecte dels cursos anteriors, escoltar els suggeriments de demandes de l’alumnat i del poble i tenir en compte les noves propostes que arriben de cursos i tallers.

Com ha evolucionat l’oferta a Ferreries?
Ha evolucionat conjuntament amb les necessitats de la societat i de l’entorn. Els cursos d’alfabetització, de preparació del graduat escolar van ser, fa 40 anys, una porta oberta als coneixements bàsics que mancaven entre la població. Podríem fer tota una anàlisi de com ha anat canviant l’oferta formativa durant els anys, açò ens duria unes quantes pàgines. Per escurçar, l’Escola d’Adults escolta les demandes de la gent i intenta apropar ensenyaments que motivin a l’aprenentatge i a la satisfacció.

Com ha evolucionat el nombre d’alumnes? Són més o menys que fa uns anys?
En termes numèrics, l’alumnat de l’Escola d’adults, des dels inicis, va anar creixent de manera constant, i fa uns deu anys va arribar a tenir 350 persones matriculades. Durant la darrera dècada, però, el número d’alumnat ha baixat, les necessitats pel que fa a l’aprenentatge han canviat, la societat està en constant transformació. Llavors, l’Escola d’Adults intenta ser sensible a aquests canvis i oferir allò que a la gent li pot agradar aprendre: idiomes, informàtica, català, tallers de memòria i molts altres d’oferta complementària.

Quin és el perfil mitjà d’alumne a l’Escola d’Adults de Ferreries?
A grans trets, podríem dir que el perfil seria d’una persona al voltant dels 50 anys, però dir açò no és fer una radiografia completa. És cert que de gent jove d’entre 20 i 30 anys n’hi ha poca a l’Escola d’Adults, però tampoc podem dir que la seva presència sigui nul·la. Hi ha gent de totes les edats, la diversitat és allò que fa preciosa la comunitat educativa.

Qualsevol adult es pot apuntar a algun curs?
Sí, a partir dels 18 anys qualsevol persona es pot apuntar a l’Escola d’Adults, no hi ha límit d’edat. Enguany, per exemple, l’alumna més major està a punt de complir 89 anys.

On es fan les classes? Com estan les instal·lacions? Són suficients?
La majoria de classes s’imparteixen al CEIP Castell de Santa Àgueda. Les instal·lacions estan bé, molt ben equipades, però com és natural són aules de primària, amb particularitats que a vegades no són pròpies o adequades per a l’alumnat adult. Segons per a quin tipus de cursos, les instal·lacions algunes vegades no són suficients. És un tema que s’exposa i es reivindica des de fa temps.

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Informació bàsica sobre protecció de dades
Setmanaris i Revesteixes SL (d'ara endavant, Foodies on Menorca), com a responsable d'aquesta web, l'informa que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant el present formulari seran tractats amb la finalitat d'atendre les seves consultes i remetre-li informació del seu interès. En enviar el formulari, Vostè legitima a Foodies on Menorca i dona el seu consentiment a aquest tractament i registre de les seves dades. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les seves dades contactant amb el Delegat de Protecció de Dades en les formes que s'indiquen en la nostra Política de Privacitat o presentar una reclamació davant l'Agència de Protecció de Dades.