Editorial del mes d’octubre de 2023 El dilema del comerç: butxaca o consciència

El comerç de Ferreries té un repte majúscul: aconseguir que les persones joves del poble comprin a les botigues d’aquí. Ens equivocaríem, però, si deixéssim aquesta frase aquí. No només són els comerços de Ferreries els que s’enfronten a aquesta situació: podríem dir que ho fan els de pràcticament tot el món. Internet ha revolucionat el món de les compres, i ja no hi ha volta enrere. I qui empra més internet? Sense dubte, els joves.

La comoditat de triar des del sofà de casa i poder trobar, amb uns quants clicks, tot allò que vols i que a més, t’ho duguin a casa, s’imposa moltes vegades a la consciència. Tots sabem tot allò que comporta comprar al poble, i tot allò que pot provocar deixar-nos embruixar per Amazon o altres plataformes. A les botigues de sempre hi trobam persones que ens aconsellen, que ens donen confiança i que sabem qui són. Si compram aquí, sabem que els nostres doblers queden aquí. Sabem que comprar aquí és fer poble, però aquest fet se contraposa a una altra realitat que no podem obviar: els joves cada vegada tenen més despeses, i miren molt la butxaca. Amb les hipoteques disparades, el preu del menjar pels núvols i feines moltes vegades precàries, tot allò que puguin estalviar és per ells una gran victòria. Com es poden conjugar aquestes dues realitats? El repte és immens, i les respostes escasses.

De moment, allò que sembla clar és que el comerç ha de fer pinya. Fa temps que Ferreries hauria d’haver recuperat l’associació de comerciants i, des de les pròpies botigues, organitzar activitats per tal de mostrar tot allò que tenen i poden oferir. Si la lluita és titànica per a totes les botigues, com a mínim unides tindran més força davant els gegants. Comencem per aquí.

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Informació bàsica sobre protecció de dades
Setmanaris i Revesteixes SL (d'ara endavant, Foodies on Menorca), com a responsable d'aquesta web, l'informa que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant el present formulari seran tractats amb la finalitat d'atendre les seves consultes i remetre-li informació del seu interès. En enviar el formulari, Vostè legitima a Foodies on Menorca i dona el seu consentiment a aquest tractament i registre de les seves dades. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les seves dades contactant amb el Delegat de Protecció de Dades en les formes que s'indiquen en la nostra Política de Privacitat o presentar una reclamació davant l'Agència de Protecció de Dades.