Ioga, Nivell iniciació. Josefina Rodriguez Per Bep Cardona

Els estudis de gravació que hi va haver a Ferreries, “Taller del Somnis”, dins els anys 90 vam estar molt actius i amb moltes i variades propostes de gravació. A algunes es va haver de renunciar per manca de temps per tirar-les endavant. I la proposta que va arribar aquell 1994 vam decidir donar-li entrada.

La professora Josefina Rodríguez volia enregistrar una sessió de Ioga de nivell de iniciació. Per aquest motiu feia falta una base musical que aniria acompanyant tota la sessió i que sonaria a un volum baix mentre ella aniria explicant les diferents postures i moviments a fer per els aprenents. Les condicions per la música de fons eren estrictes. Primerament havia de ser música original, nova, que no hagués estat enregistrada abans i estigués absent de qualsevol dret d’autor fora de la seva producció. Per altre banda, la música havia de sonar sense interrupcions al llarg de tota la sessió. Aquest fet va resultar impossible tenint en compte que era una cinta de casset i s’havia de girar per canviar de cara, per tant vam deixar la condició que havien de ser dues peces musicals de mitja hora cadascuna per cobrir l’hora de la sessió. Una altre condició era que la música havia d’anar a una velocitat no superior a les pulsacions del cor en estat de repòs…és a dir el metrònom al voltant dels 60 o 70 cops per minut màxim. I l’altre cosa era que les tonalitats havien de ser amb acords menors per crear un clima de calma i sense estressos. Amb tot aquest bagatge ens vam posar a composar música! Josefina ens va dir després que el seu fill Olmo Heras tocava el piano i havia escrit una cançoneta que li feria il·lusió que li poguéssim incloure. I així ho vam fer.

La cara A vam decidir ambientar-la amb un clima de la mar i la Cara B de la terra, per tant de fons a la primera cara sonarien les ones de la mar i el cant de les gavines, mentre que en la segona serien sons d’ocells i sorolls de bosc i vent suau.

Quan va ser hora de posar les idees de damunt el paper cap a l’estudi vam recórrer a un grup de joves musics de Ferreries que habitualment tocaven a les misses joves. Laura Barrera va gravar les flautes, Llorenç Allès (ara director de DFerrreries) va enregistrar les guitarres, Xavi Martí va gravar el baix, Litus Arguimbau el saxo i Josep Rotger la trompeta. Un servidor va enregistrar els teclats i alguns efectes de so. La gravació va ser un èxit i va agradar molt a na Josefina Rodriguez.

Malgrat tota la música venia sense cap tipus de tall, a l’hora de gestionar les gravacions, teníem temes per separat que després es van ajuntar de manera harmoniosa. Les cançons tenien noms com, “Camí de la platja”, “Gotes”, “Arbres”, “Ullastres” etc… La cançó del seu fill es deia “Pluja àcida” i va ser la que va obrir la cara B.

Portada del casset “Yoga. Nivel I. Josefina Rodriguez”. DK90 C-1165

La venta del casset es va fer a les diferents sessions de Ioga de l’autora i per tant difícilment la gent de Ferreries va poder conèixer o escoltar aquest casset. Així i tot, després es va fer una maqueta amb només la música que es va repartir entre coneguts i amics. Aquesta maqueta va dur el nom de “Mar i Terra” i a sobre de la portada no constava cap altre nom que aquest. Música per a dormir, musica per a relaxar-se, i per a nosaltres uns records i unes bones estones gravant musiqueta amb amics.

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Informació bàsica sobre protecció de dades
Setmanaris i Revesteixes SL (d'ara endavant, Foodies on Menorca), com a responsable d'aquesta web, l'informa que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant el present formulari seran tractats amb la finalitat d'atendre les seves consultes i remetre-li informació del seu interès. En enviar el formulari, Vostè legitima a Foodies on Menorca i dona el seu consentiment a aquest tractament i registre de les seves dades. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les seves dades contactant amb el Delegat de Protecció de Dades en les formes que s'indiquen en la nostra Política de Privacitat o presentar una reclamació davant l'Agència de Protecció de Dades.