Biel Pons, o la poesia com a eina per entendre’s a un mateix

Llorenç Allès Camps / Ferreries. Ferreries és una terra extremadament fèrtil en l’àmbit literari. Alguna cosa tindrà aquesta terra que fa que a moltes persones se’ls desperti el cuquet d’escriure, les ganes de posar sobre paper sentiments, històries i vivències. I en ocasions, aquesta fal·lera es transforma en llibres i, també a vegades, aquestes criatures literàries tenen una gran acollida entre el públic. Aquest és el cas de Biel Pons López, ferrerienc de 35 anys, que va veure com el passat Sant Jordi, el seu poemari fou el més venut de la seva editorial.

“Conocerte a versos” és la primera incursió literària d’aquest ferrerienc. “Escriure per mi és una pura necessitat, una via per conèixer-me a mi mateix, gestionar les meves emocions i entendre’m”, explica. El llibre és un camí per descobrir “com em vaig conèixer a mi mateix”, diu, i a la vegada el concep “com una via per si puc aportar res a algú o per recordar a ala gent que està bé pensar en un mateix i dedicar-se temps”.

I és que aquest poeta recorda que “vaig madurar molt ràpid quan era jove, i escriure em va ajudar a comprendre’m a mi mateix”. No hi ha un episodi concret que desencadeni aquesta necessitat d’autoconeixença, diu, però sí una convicció de la conveniència de fer-ho. “Conèixer-se és un exercici molt necessari per a un mateix, per saber gestionar les emocions i perquè és el camí que et permet treure el millor de tu mateix i anar cap a on sigui el teu desig. Per fer-ho, però, abans has de saber concretament quin és el teu desig i quines aptituds tens per assolir-les. És l’eina més important per saber conviure amb les coses que venen de la vida i que no controles”, relata.

I és que, afegeix Pons, “a la vida passen coses que has de gestionar sí o sí perquè venen sense que les puguis triar ni controlar. Allò que sí pots escollir i educar és les gestiones i com aconsegueixes treure-hi la part més positiva. Al final vivim i som pures emocions i sentiments constants, i la millor manera de que te vagin bé les coses és conèixer-te i saber gestionar allò que te passa. D’aquesta manera podràs aconseguir els teus desitjos i passar-t’ho menys malament quan les coses te venguin mal donades”.

Amb tota aquesta essència va néixer el febrer de 2021 “Conocerte a versos”. Una obra que l’autor es va autoeditar a través d’una editorial, però, que exigeix un cert nivell de qualitat per publicar, Letrame. El llibre va funcionar, i a l’abril de 2023 se’n va fer una segona edició després que se’n venguessin més de 500 exemplars. I com hem dit, aquest passat Sant Jordi va ser el llibre de poesia més venut d’aquesta casa.

Allò que va començar com un objectiu personal ha esdevingut una incursió literària exitosa. Pons recorda que “em vaig posar a editar el llibre com un objectiu personal, perquè me feia il·lusió que tot allò que tenia dins una carpeta tingués dues tapes i ho tingués damunt un armari. Finalment, ha anat bastant millor del que pensava, i m’he plantejat escriure el segon llibre, que és el que estic fent ara”. Per tant, tindrem prest una nova criatura poètica d’aquest ferrerienc que ha provat altres formats literaris, però que es queda amb la poesia “perquè pot dir molta cosa en pocs versos de manera concentrada, i és una manera més fàcil per mi d’expressar-me, per sentir-me lliure hora de dir qualsevol cosa que me passi pel cap o que senti”.

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Informació bàsica sobre protecció de dades
Setmanaris i Revesteixes SL (d'ara endavant, Foodies on Menorca), com a responsable d'aquesta web, l'informa que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant el present formulari seran tractats amb la finalitat d'atendre les seves consultes i remetre-li informació del seu interès. En enviar el formulari, Vostè legitima a Foodies on Menorca i dona el seu consentiment a aquest tractament i registre de les seves dades. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les seves dades contactant amb el Delegat de Protecció de Dades en les formes que s'indiquen en la nostra Política de Privacitat o presentar una reclamació davant l'Agència de Protecció de Dades.