Editorial del mes de setembre de 2023 Ferreries té un deute amb Antoni Camps Fullana

El CE Ferreries ha posat en marge un blog que aprofita la feina d’Antoni Camps Fullana per recordar els orígens del futbol al municipi. A partir de la tasca de cronista de Camps, es fa un recull d’alguns dels seus escrits per recordar la gran història del club, però també aquelles petites històries que acaben conformant el dia a dia del poble i que, si no fos per persones com ell, s’acabarien perdent i oblidant.

El paper que Antoni Camps Fullana ha tingut en la història recent de Ferreries és immens. Des de la discreció, des de la feina voluntària i entregada, va esdevenir el notari del dia a dia, i les seves llibretes són un tresor d’un valor històric incalculable. Veure-les posa la pell de gallina, i llegir-les, amb aquella lletra neta i clara, suposa un luxe i un exercici de descoberta impagable. La seva família ha començat la ingent tasca de transcriure tot allò que ell va deixar escrit, però és un exercici que vol paciència, temps i, per què no dir-ho, doblers. Perquè tota feina, encara que es faci des de l’estima, té un cost, i aquest no pot ser obviat.

Ferreries no es pot deixar perdre aquesta joia de la seva història recent. Antoni Camps Fullana fou una figura que qualsevol poble desitjaria tenir, i tenim sort de conservar el seu llegat. Una herència que, creiem, hauria de ser posada a l’abast de tot el poble a través d’una feina de transcripció i digitalització, que permeti conservar com toca les llibretes de Toni Camps, i a la vegada que allò que va recollir pugui ser consultat per tothom.

Però la cosa no ha de quedar aquí. Ferreries està en deute amb Toni Camps Fullana, i des de DFerreries creiem que seria de justícia que, en el moment en què es pugui, el poble dediqui un carrer o un espai públic a la figura d’aquest cronista discret, d’aquest historiador de les petites i les grans coses. Sense presses, però sense oblidar-ho, perquè guardar la història d’un poble és, clarament, fer poble.

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Informació bàsica sobre protecció de dades
Setmanaris i Revesteixes SL (d'ara endavant, Foodies on Menorca), com a responsable d'aquesta web, l'informa que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant el present formulari seran tractats amb la finalitat d'atendre les seves consultes i remetre-li informació del seu interès. En enviar el formulari, Vostè legitima a Foodies on Menorca i dona el seu consentiment a aquest tractament i registre de les seves dades. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les seves dades contactant amb el Delegat de Protecció de Dades en les formes que s'indiquen en la nostra Política de Privacitat o presentar una reclamació davant l'Agència de Protecció de Dades.