Sant Bartomeu 2023. ALGUNS CONSELLS D’ALIMENTACIÓ PER SANT BARTOMEU Per Anna Moll Florit

Amb el mes d’agost arriben les nostres estimades festes de Sant Bartomeu, quines ganes tenim tots que siguin ja aquí! Potser us estareu demanant que us he d’anar a explicar sobre alimentació saludable durant les festes, qui es posa a pensar sobre això durant aquests dies? I teniu raó, no cal estar pensant tot el temps en què hem de menjar i si és saludable o equilibrat, però tampoc fa falta que sigui un descontrol total, podem trobar un equilibri.

Per això, us donaré tres consells que podeu tenir en compte durant aquests dies:

– Les festes i l’estiu solen anar associades a temperatures elevades, per això és fonamental mantenir-se hidratat. Per a tenir una hidratació adequada hem d’optar per beure aigua regularment durant el dia. Recorda que l’alcohol no és bona opció per a hidratar-te, per tant, no descuidis el consum d’aigua.

– Una altra de les coses que solen anar associades a les festes és que descuidem el consum de fruites i verdures. És fàcil oblidar-se de consumir fruita i verdura durant les festes, però si ens ho proposem, també és fàcil assegurar-ne el consum. Podem optar per tenir preparats a casa plats amb verdures (rubiols, coques, canelons…) i podem optar per menjar una fruita al berenar i com a postres en dinar i sopar. Així, ens assegurarem de consumir fruita i verdura durant aquests dies.

La farina integral és un aliment que ha anat guanyant popularitat durant els darrers anys pels beneficis per a la salut que se li han associat. A diferència de la farina blanca refinada, la farina integral conserva el gra sencer del cereal, fet que fa que sigui més rica en fibra i altres nutrients. Per tant, és important introduir la farina integral al nostre dia a dia, i també la podem introduir a les nostres preparacions per a les festes. Aquí teniu un parell d’opcions:

– Rubiols amb farina integral:
o Per fer la massa necessitem un got de vi blanc, un got d’oli d’oliva verge extra i la farina integral que es begui. Amassem bé i deixem reposar un temps. Mentre la massa reposa, podem preparar el farcit del rubiol. Després farcirem els rubiols, els tancarem, pintarem d’ou i els courem al forn durant 20 minuts aproximadament, a uns 180ºC.

Algunes idees de farcits:
– Tonyina, ceba i ou dur
– Espinacs, formatge de cabra i tomàtic sec
– Pollastre, espàrrecs i xampinyons
–  Carn picada i ceba caramel·litzada
–  Bròquil, pera, nous i gorgonzola

Panets d’espelta integral: 500g de farina d’espelta integral , 1 sobre de llevat per a pa, 250 ml d’aigua tèbia, 2 cullerades soperes d’oli d’oliva verge extra, llavors (opcional) i una mica de sal.

Per una banda, mesclarem els ingredients secs i per l’altra, l’aigua tèbia amb l’oli, on anirem afegint lentament els ingredients secs, removent. Farem un primer pastat i deixarem reposar uns 45 minuts (fins que hagi doblat la seva mida). Passat aquest temps tornarem a pastar i deixarem reposar 30 minuts. Finalment, donarem forma al nostre pa o panets individuals (dividint la massa en porcions). Amb el forn ja calent, deixarem coure durant 40 minuts a 150ºC.

Espero que aquests idees i consells us siguin d’utilitat durant aquests dies. Bones festes de Sant Bartomeu a tothom!

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Informació bàsica sobre protecció de dades
Setmanaris i Revesteixes SL (d'ara endavant, Foodies on Menorca), com a responsable d'aquesta web, l'informa que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant el present formulari seran tractats amb la finalitat d'atendre les seves consultes i remetre-li informació del seu interès. En enviar el formulari, Vostè legitima a Foodies on Menorca i dona el seu consentiment a aquest tractament i registre de les seves dades. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les seves dades contactant amb el Delegat de Protecció de Dades en les formes que s'indiquen en la nostra Política de Privacitat o presentar una reclamació davant l'Agència de Protecció de Dades.