Sant Bartomeu 2023. Carabassons Plens Per Ana Marquès

Ja guaiten les nostres festes de Sant Bartomeu. Les setmanes prèvies a ses festes els fogons van més plens, el davantal s’embruta més i el congelador es comença a omplir de menjars que es trauran aquells dies. Tant si voleu ser previsors o fer-ho el mateix dia, avui us duc una recepta tant típica, que segur es troba a totes les cases, amb diferències a cada una d’elles. Carabassons Plens. Una recepta que va bé menjar-se’ls tant a un plat com damunt una llesca de pa.

Una recepta que ens xerra d’estiu, de berenetes a sa platja, de festa, de compartir…. Un sabor tan nostre que ja forma part de sa la nostra identitat

INGREDIENTS
– 10 carabassons
– 2 cebes
– 2 tomàtigues madures,
– 1 pebre verd
– xampinyons
– ½ quilo de Gambes
– 4 alls
– 2 ous
– pa ratllat
– oli d’oliva
– sal
– sucre.

ELABORACIÓ.
Posam a bullir amb aigua i sal els carabassons, sense els tronxos i tallats per la meitat de pam llarg.

Després de 10 minuts, els retiram i els posam a escórrer.

Pelam les gambes i les trossegem, guardam unes quantes senceres per decorar.

Tallem la ceba, les tomàtigues, el pebre verd i els xampinyons, tot molt picat. Se sofregeix la ceba, les tomàtigues i el pebre, afegim sal i un poc de sucre. Llavors es buida la popa dels carabassons i s’afegeix al sofrit amb els xampinyons i les gambes. Quan el sofregit ja està fred, s’hi posa els dos ous. Dins una palangana es col·loquen les barques, o sigui les meitats dels carabassons i s’omplen del sofregit. S’espolsa damunt el pa ratllat. Es rega d’oli d’oliva i se sala. Una volta preparada la palangana, s’enforna 30 minuts a 180 graus.

Decoram amb unes quantes gambes sofregides.

Bon profit i molt bones festes de Sant Bartomeu

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Informació bàsica sobre protecció de dades
Setmanaris i Revesteixes SL (d'ara endavant, Foodies on Menorca), com a responsable d'aquesta web, l'informa que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant el present formulari seran tractats amb la finalitat d'atendre les seves consultes i remetre-li informació del seu interès. En enviar el formulari, Vostè legitima a Foodies on Menorca i dona el seu consentiment a aquest tractament i registre de les seves dades. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les seves dades contactant amb el Delegat de Protecció de Dades en les formes que s'indiquen en la nostra Política de Privacitat o presentar una reclamació davant l'Agència de Protecció de Dades.