Sant Bartomeu 2023. Les novetats de la festa

Llorenç Allès Camps / Ferreries. Per a què tot allò que suposa Sant Bartomeu sigui possible, es necessita una feinada de preparació i organització. Ferreries té la sort de comptar amb un teixit associatiu viu i dinàmic, que facilita molt aquesta feina, però al cap i a la fi, correspon a l’Ajuntament coordinar i organitzar. I enguany, aquesta feina recau en el nou equip de govern, i en concret en el batle Pedro Pons Huguet i el regidor de Festes, Ramon Sintes Villalonga.

Ells han agafat el relleu, i compten amb una ajuda cabdal per a què cap detall de la festa quedi descuidat. Expliquen que hi ha dues carpetes que passen de govern en govern i de Junta de Caixers en Junta de Caixers. Cada una d’elles inclou un llistat de totes les feines que s’han de fer, tots els aspectes que s’han de tenir en compte per tal que tot surti rodat. Un recull de les moltes petites coses que s’han de fer per a tenir una festa rodona.

En base en aquest llistat, a la col·laboració de les entitats i a les idees pròpies, s’ha preparat el Sant Bartomeu d’aquest any, que compta sobretot amb quatre novetats:

The Binigaus Band i Pèl de Gall
Enguany s’ha decidit organitzar un concert de The Binigaus Band a la plaça Espanya el dia 12 d’agost, per començar a fer ambient de festa i gaudir amb un grup amb presència ferrerienca. I una setmana després, el 19 d’agost, serà el torn d’una altra formació musical que està atravessant un gran moment, com és Pèl de Gall. Aquest grup actuarà després de RockSons a l’esplanada de l’Auditori.

Banderetes de paper
L’Ajuntament ha decidit que aquest any subvencionarà només les banderetes de paper per enramar els carrers del poble, i en canvi no contribuirà a costejar les de plàstic. És una decisió, diuen, en consonància amb la necessitat d’emprar materials més respectuosos amb l’entorn. “No té sentit que promocionem un material que estem dient al ciutadà que no empri”, diu Pedro Pons Huguet. Per tant, es podran comprar igual banderetes de plàstic, però aquestes no seran subvencionades. En canvi, les de paper sí tindran un descompte del 50 per cent. A més, des de l’Ajuntament recomanen que l’enramada es faci el dia 21, el mateix dia dels sopars de carrers.

Seguretat
Per incrementar la informació als assistents als Jaleos, aquest any s’instal·laran quatre grans pancartes informatives a diferents punts d’entrada a la zona del Jaleo: Plaça Jaume II (a l’alçada de Can Doblas), dalt la Costa de Ses Barreres, al carrer de Sa Font i al carrer des Forn. A més, afegeix Ramon Sintes, “és molt important la col·laboració de la gent, adoptant actituds correctes i informant també a qui no les adopti de la necessitat de fer-ho”. També s’estudia alguna mesura de seguretat més pel moment en què els caixers pugen corrents cap a la Plaça després de cada volta del Jaleo.

No hi haurà revetlla el dia 23
S’ha decidit no fer revetlla el dia 23 a vespre, i dedicar els esforços a enfortir altres concerts i actuacions. Expliquen els actuals governants que era una revetlla amb poca assistència de gent, i que no complia l’objectiu de repartir el públic que s’acumula a la Plaça Espanya. “No era una revetlla per la gent del poble, perquè la gent de Ferreries en general segueix els actes protocol·laris i quan acaben se’n van a dormir. I la gent de fora darrerament queda a la plaça Espanya, i la revetlla no servia per descongestionar”, comenten. Per tant, s’ha decidit suprimir aquest acte, mentre que la revetlla del dia 24 es farà a l’esplanada de l’Auditori.

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Informació bàsica sobre protecció de dades
Setmanaris i Revesteixes SL (d'ara endavant, Foodies on Menorca), com a responsable d'aquesta web, l'informa que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant el present formulari seran tractats amb la finalitat d'atendre les seves consultes i remetre-li informació del seu interès. En enviar el formulari, Vostè legitima a Foodies on Menorca i dona el seu consentiment a aquest tractament i registre de les seves dades. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les seves dades contactant amb el Delegat de Protecció de Dades en les formes que s'indiquen en la nostra Política de Privacitat o presentar una reclamació davant l'Agència de Protecció de Dades.