Sant Bartomeu 2023. Toni Moll Florit CAIXER SOBREPOSAT

LLorenç Allès Camps / Ferreries.  Sant Bartomeu és sempre una data especial per a en Toni Moll Florit. Són les festes del seu poble, i a més, el seu aniversari és el 24 d’agost. Enguany ho podrà celebrar amb més intensitat que mai, ja que li correspon l’honor de ser el Caixer Sobreposat, i passarà dels 30 als 31 anys amb la bandera a les seves mans. “És una gran il·lusió ser Caixer Sobreposat, perquè vas al capdavant de la qualcada passejant la bandera del nostre patró. Tenc moltes ganes i il·lusió”.

En Toni és home de cavalls. El seu pare tenia cavall, i havia sortit per les festes de Sant Cristòfol i de Sant Bartomeu. “Des de que som nat que estic envoltat de cavalls”, diu. Des de que té set anys, recorda, que va al Club Hípic Sa Creueta, as Migjorn Gran, i allà està a la seva salsa. Ensella cavalls, ajuda, qualca… Tot allò que tengui a veure amb aquests animals l’apassiona. “És un hobbie que m’agrada molt”, sentencia.

Enguany serà la catorzena vegada que surti a les festes. I es prepara, diu, més o manco igual que els altres anys. “Practico amb una bandera a la mà, sí, i també és cert que aquests dies hem duit un ase allà on tenc el cavall, per a què s’acostumin i no passi res estrany els dies de la festa, quan anem en comitiva”, diu. Però és que a en Toni d’experiència no n’hi falta. “Durant la meva vida he participat a molts espectacles eqüestres, i he duit banderes, garrots…”, recorda. De fet, ell ha participat a espectacles a Alemanya, Londres, Lorca, Eivissa, Palma…

Tot i aquesta experiència enfora de Menorca, a l’illa només ha participat a les festes de Sant Bartomeu. Les del seu poble. A altres festes sí que ha ajudat a tenir cura dels cavalls, a donar un cop de mà a altres caixers… En definitiva, a estar amb els cavalls, ja sigui dalt o baix, oferint col·laboració.

Enguany espera amb especial il·lusió, com no podia ser d’altra manera, el moment de l’Entrega de Bandera, el dissabte al migdia. Però també serà molt emocionant el moment que la seva mare li entregui la bandera durant el replec. De fet, ha decidit sortir des de casa de sa mare, perquè està ubicada just davant el geriàtric “i vull que la gent major pugui viure aquest moment que, segurament, serà molt polit”.

Sortida
En Toni sortirà de la casa ubicada al Carrer Fred, nombre 72.

El menjar que no pot faltar
Ensaïmada i xocolati. Les ensaïmades fetes de ma mare i el xocolati fresquet acaba de sortir de la nevera.

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Informació bàsica sobre protecció de dades
Setmanaris i Revesteixes SL (d'ara endavant, Foodies on Menorca), com a responsable d'aquesta web, l'informa que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant el present formulari seran tractats amb la finalitat d'atendre les seves consultes i remetre-li informació del seu interès. En enviar el formulari, Vostè legitima a Foodies on Menorca i dona el seu consentiment a aquest tractament i registre de les seves dades. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les seves dades contactant amb el Delegat de Protecció de Dades en les formes que s'indiquen en la nostra Política de Privacitat o presentar una reclamació davant l'Agència de Protecció de Dades.