Especial Sant Bartomeu 2023. Què és Sant Bartomeu?

Sant Bartomeu és festa. I festa vol dir aquell moment que tot poble necessita per oblidar problemes, preocupacions i maldecaps i centrar-se únicament en allò que uneix, suma i enforteix.

Sant Bartomeu és identitat. I identitat significa allò que ens fa especials, diferents, únics i peculiars, i ens serveix per enfortir la nostra autoestima i fer créixer l’orgull benèvol de ser qui som i ser d’on som.

Sant Bartomeu és tradició. I tradició és sinònim d’història compartida, de vivències que hem decidit llegar als nostres descendents i hem heretat dels nostres avantpassats perquè consideram que ens fan bé i hem sabut adaptar al pas del temps.

Sant Bartomeu és família. Sigui la que sigui, sigui com sigui, però la festa s’ha de viure en conjunt, en grup. Retrobant-se amb aquells a qui no veus tant, o amb aquells amb qui tot just creues quatre paraules al cap de l’any i amb qui, en aquestes dates, ets capaç de conversar durant hores i hores amb un somriure a la cara.

Sant Bartomeu és diversitat. Diversitat entesa com una festa que és capaç d’oferir atractius per a qualsevol persona, siguin quines siguin les seves preferències. I aquesta diversitat és possible perquè Ferreries és de per sí un poble divers i plural, que accepta l’evolució de la societat i la trasllada a la festa.

Sant Bartomeu és diversió. I divertir-se és essencial, imprescindible. Hauria d’estar prescrit per qualsevol metge, i garantit fins i tot a les normes més sagrades que ens puguin regir. Riure és l’element sine qua non la festa no és festa i es converteix en simple representació.

Sant Bartomeu és excusa. Sí, excusa per a retrobar-se amb el pretext de preparar la casa, cuinar els pastissets o encarregar camisetes poc discretes per lluir el dia del Jaleo. I si l’excusa té com a objectiu un retrobament, idò benvinguda sigui.

Sant Bartomeu són preparatius. Són dies previs de cuinons, d’enramar, de berenetes, de fer trunyelles als cavalls i d’assegudes a la fresca. Són jornades que a vegades són més festa que la pròpia festa, tradicions formals i altres que s’han forjat amb el temps. Moments únics que uneixen.

Sant Bartomeu és poble. Poble viu, poble engrescat, poble il·lusionat i poble agermanat. És motiu per a reunir persones diverses, diferents i a vegades oposades, que sota el pretext d’una festa que oblida ideals, colors i manies, són capaces de viure i somriure juntes.

Sant Bartomeu és… Sant Bartomeu és tot açò i més. Tenim l’oportunitat de viure’l un any més, i des de DFerreries volem aportar el nostre granet d’arena per viure i entendre la festa. Aquesta revista és possible perquè hi ha molta gent que la fa, que la viu i l’espera. Aquesta revista, en certa manera, és com Sant Bartomeu: plural, il·lusionada i plena de color. Us convidam a fullejar-la, a fer-la vostra, a endinsar-vos-hi i a posar en pràctica alguns dels consells que inclou.

De part de totes i tots els que fem DFerreries, bones festes de Sant Bartomeu!

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Informació bàsica sobre protecció de dades
Setmanaris i Revesteixes SL (d'ara endavant, Foodies on Menorca), com a responsable d'aquesta web, l'informa que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant el present formulari seran tractats amb la finalitat d'atendre les seves consultes i remetre-li informació del seu interès. En enviar el formulari, Vostè legitima a Foodies on Menorca i dona el seu consentiment a aquest tractament i registre de les seves dades. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les seves dades contactant amb el Delegat de Protecció de Dades en les formes que s'indiquen en la nostra Política de Privacitat o presentar una reclamació davant l'Agència de Protecció de Dades.