El geriàtric, un lloc on viure Joana Truyol, voluntària

Som na Joana Truyol, soc de Ferreries, tinc 53 anys. Estic casada des de fa 33 anys, tinc dues filles i una neta en camí. Actualment, no faig feina, he estat molts anys fent feina de comercial. Els meus avis tenien una pastisseria i a casa sempre ens ha agradat molt tot el tema de rebosteria. Ens ve d’arrel . Fa 8 anys que faig de voluntària al Geriàtric fent tallers de cuina.

Perquè vas decidir fer-te voluntària?
Va ser just quan va morir la meva mare. Ella va estar 5 anys a Santa Rita, jo l’anava a veure cada dia. Quan anava veia que als residents els hi agradava que els hi fessis cas i que estiguessis per ells. La meva mare sempre deia que tenia mà / tenia manera per això. En faltar ella tenia temps i em va quedar un buit i vaig decidir anar de voluntària al geriàtric de Ferreries.

Quines funcions tenen els voluntaris dins del centre? I la teva en concret?
Som 14 voluntaris i cada voluntari fa activitats diferents, n’hi ha que surten a passejar, altres fan un taller de lectura, de ioga, juguen a cartes, a dòmino…Jo m’encarrego de fer tallers de cuina una vegada a la setmana, els dimecres. Una setmana estic amb els residents del Geriàtric i s’altre amb els usuaris del Centre de Dia. La meva funció bàsicament és estar per ells, fer-los 4 bromes, seguir-los la comparsa i intentar fer rebosteria amb ells. A vegades no és fàcil, perquè segons qui, no té prou forces. Intentem que cadascú faci el que pot, aprimar, remenar, tallar… el que els hi agrada molt és quan comença a fer oloreta. Al matí ho preparem i amb la bereneta s’ho mengen. Quan torno sempre se’n recorden i fan comentaris sobre la darrera recepta, “Va quedar molt bo”, “la pròxima vegada li podem afegir un poc més de sucre”. Les receptes que hem fet que més els hi agrada són pastissets, panets amb sobrassada i xocolatí, púding…

Què és allò que més t’agrada i el que menys?
Les estones que jo estic m’agrada molt tot. El centre està molt bé i l’atenció em sembla molt positiva. També xerro com a familiar, vaig tenir el meu conco al centre de dia i després al geriàtric i sempre he estat molt contenta.

Sents que el personal del centre et dona suport?
Estic molt contenta amb tothom, em sento molt ben rebuda. Si necessito alguna cosa telefono i m’atenen molt de pressa. Les cuineres, per exemple, vigilen el forn si jo he de partir abans que acabi de coure la recepta del dia.

Explica’ns alguna anècdota que recordis amb els residents del centre
Quan fem taller amb xocolati o plàtan és molt xistós. Has d’estar pendent dels residents, perquè quan te n’adones ja s’ho han menjat.També moltes vegades diuen que tenen vessa de fer el taller, després s’ho passen superbé i són els primers que en participen. Les receptes que fem són típiques de la rebosteria d’aquí.

Quines són les activitats en les quals has participat que més t’han agradat?
Les sortides com per exemple al Toro o al LLoc de Menorca .

Creus que el centre està integrat dins la comunitat?
Sí. Només basta veure quan surten a la plaça a fer un cafè, refresc o un bitter, com la Paquita.
A la festa de Sant Jordi, Ferreries floreix o Sant Bartomeu sempre participen. O quan venen a fer cantades o venen els jubilats. I ells encantats de poder participar

Recomanaries ser voluntària al centre?. Com ho va fer?
Jo ho recomano 100%. Per jo és molt gratificant. A vegades pots tenir un mal dia i quan vens aquí te’n vas nova. No deixen de ser agraïts i al mateix temps estan contents que vinguis. Ells et demostren agraïment.
El dia que vaig voler començar vaig demanar directament al centre.

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Informació bàsica sobre protecció de dades
Setmanaris i Revesteixes SL (d'ara endavant, Foodies on Menorca), com a responsable d'aquesta web, l'informa que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant el present formulari seran tractats amb la finalitat d'atendre les seves consultes i remetre-li informació del seu interès. En enviar el formulari, Vostè legitima a Foodies on Menorca i dona el seu consentiment a aquest tractament i registre de les seves dades. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les seves dades contactant amb el Delegat de Protecció de Dades en les formes que s'indiquen en la nostra Política de Privacitat o presentar una reclamació davant l'Agència de Protecció de Dades.