L’AFA de l’IES Biel Martí Per Saray García, Iris Portella, Aida Martí, Jordi Barber, Gregory Marrero

L’AFA, abans amb les sigles AMPA, és l’associació de famílies dels alumnes de l’IES Biel Martí, creada amb l’objectiu d’ajudar l’alumnat. La feina de l’AFA, principalment, és ajudar en qualsevol problema que tingui el centre o el seu alumnat.

Actualment l’associació està formada per vuit integrants, però de mitjana són uns dotze. Els estatuts marquen que hi ha d’haver uns càrrecs obligatoris: un president, un vicepresident, un tresorer qui ha de gestionar la comptabilitat i manejar els doblers, i dos secretaris que fan la feina de demanar subvencions a l’Ajuntament, al Govern… i també gestionen el tema del correu electrònic. D’aquesta forma sempre són, com a mínim, cinc integrants. Tots ells són voluntaris, ja que no és necessari tenir cap formació professional per poder exercir aquests càrrecs.

Els integrants de l’AFA es troben una vegada al mes, el primer dilluns de cada mes, per xerrar sobre conflictes i les coses que han passat durant aquell mes al centre. El lloc de trobada és el mateix institut, on disposen d’una aula.

Els pares i mares socis de l’AFA han de pagar 25 € cada curs per tal que els seus fills gaudeixin de les ajudes de l’AFA. Aquests euros van destinats a les excursions que es fan cada trimestre, a les begudes i aliments de les diades especials, i altres activitats del centre.

A continuació adjuntem l’entrevista a Carles Llopis, actual president, que comenta que van canviar el nom d’AMPA a AFA per incloure tots els tipus de famílies, ja que AMPA només engloba “Mares i Pares” i AFA a “totes les tipologies de famílies i situacions familiars” en general.

Per quin motiu es va crear l’AFA del centre?
Amb l’objectiu d’ajudar l’alumnat del centre.

Qui va ser el primer/a president/a de l’associació?
No ho sé, però abans de jo hi havia na Joana i en Tòfol.

En què consisteix la vostra feina?
En ajudar a fer les coses que necessita el centre o l’alumnat.

Es necessita una formació per poder exercir aquest treball?
No és necessari tenir cap formació professional per poder exercir aquesta feina.

Quants integrants formen l’associació? I com us organitzau?
Formen l’associació vuit integrants però solem ser dotze. Hi ha hagut casos en els quals hem estat una o dues persones més. Hi ha un president, un vicepresident, un tresorer (gestiona la comptabilitat i maneja els doblers), dos secretaris (demanen subvencions a l’Ajuntament, al Govern… i també gestionen el correu electrònic).

A on us reuniu? I quan?
El primer dilluns de cada mes ens reunim a una sala per xerrar sobre problemes o coses de com va l’institut.

Teniu pensat obrir un establiment a llarg termini?
No, ja que no ens fa falta. Només necessitam una espai per reunir-nos, i l’institut ens el proporciona

Quin és el motiu pel qual vau canviar el nom de l’associació d’AMPA a AFA?
Perquè AMPA només engloba pares i mares i hi ha alumnes que no viuen amb els pares sinó amb un avi, una tia, un tutor… i vam posar ‘F’ de famílies, que ho engloba tot.

Quina diferència hi ha entre vosaltres, l’AFA, i l’APIMA? Per què no sou una associació comuna?
L’APIMA s’encarrega de l’escola i nosaltres de l’institut. Nosaltres també ens dèiem així i ens vam canviar el nom, però el treball és el mateix.

Quins tipus de problemes us soleu trobar a l’hora de relacionar-vos amb famílies?
Cap ni un.

Què és el que més et motiva d’aquest treball?
Ajudar el centre i l’alumnat.

Quant costa cada curs?
Costa uns vint-i-cinc euros anuals.

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Informació bàsica sobre protecció de dades
Setmanaris i Revesteixes SL (d'ara endavant, Foodies on Menorca), com a responsable d'aquesta web, l'informa que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant el present formulari seran tractats amb la finalitat d'atendre les seves consultes i remetre-li informació del seu interès. En enviar el formulari, Vostè legitima a Foodies on Menorca i dona el seu consentiment a aquest tractament i registre de les seves dades. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les seves dades contactant amb el Delegat de Protecció de Dades en les formes que s'indiquen en la nostra Política de Privacitat o presentar una reclamació davant l'Agència de Protecció de Dades.