El “boom” de la petanca, molt més que una pràctica per a jubilats

Redacció / Ferreries.  “La petanca és una cosa per als jubilats”. Aquesta és la frase que més d’una vegada tots hem sentit, i que no es correspon amb la realitat. El Club Petanca Ferreries ho està demostrant, vivint un moment dolç i amb un gran nombre de persones que s’atraquen per conèixer un esport que pot practicar gairebé tothom sense coneixements previs, però que si es vol perfeccionar requereix tècnica, pràctica i concentració.

El Club Petanca Ferreries ja fa anys que existeix, però en els darrers temps ha crescut i s’ha consolidat després del sotrac de la pandèmia, quan l’activitat va baixar en picat. Eugeni Martí va ser designat president, i un dels seus primers propòsits va ser aconseguir mantenir les pistes de petanca actuals, ja que hi havia un projecte per construir una nova pista de pàdel al mateix espai. Aquesta fita es va aconseguir, i fins i tot s’han ampliat les instal·lacions, ja que aquest dissabte 8 de juliol s’inauguren les noves pistes construïdes al mateix lloc de la mà dels socis i jugadors. Durant setmanes han fet feina de manera voluntària per millorar les actuals instal·lacions i habilitar un espai en condicions.

Actualment hi ha 51 socis, i encara més jugadors o persones que van a practicar. De fet, les pistes de petanca s’han convertit els fosquets en punt de trobada d’aquestes persones que han descobert el gust per un joc que pot ser tant senzill o complicat com un vulgui. “Quan la gent ve a provar-ho, s’enganxa”, explica Martí. A més, l’afició per l’esport se suma a l’ambient que se genera a les instal·lacions, on tothom es du bé i on hi ha una màxima no escrita: es xerra d’allò que sigui menys del que pugui generar conflicte.

El Club Petanca Ferreries té ara sis equips, que participen a competicions. Hi ha una competició regular durant tot l’any, on els jugadors han d’estar federats, i on participen cinc clubs de Menorca: Cala en Porter, Sant Lluís, Ses Vinyes de Maó, Ferreries i Es Mercadal. Després del campionat de Menorca, hi ha l’autonòmic i fins i tot l’estatal. De fet, tres jugadors del club han participat al torneig espanyol recentment, cosa que no havia passat mai, després de quedar tercers classificats a Balears. Açò demostra que no estem xerrant d’una pràctica per passar el temps, sinó d’un esport amb les seves normes, la seva federació i la seva classificació, i que estira també a persones joves.

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Informació bàsica sobre protecció de dades
Setmanaris i Revesteixes SL (d'ara endavant, Foodies on Menorca), com a responsable d'aquesta web, l'informa que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant el present formulari seran tractats amb la finalitat d'atendre les seves consultes i remetre-li informació del seu interès. En enviar el formulari, Vostè legitima a Foodies on Menorca i dona el seu consentiment a aquest tractament i registre de les seves dades. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les seves dades contactant amb el Delegat de Protecció de Dades en les formes que s'indiquen en la nostra Política de Privacitat o presentar una reclamació davant l'Agència de Protecció de Dades.