Miquel Mariano, candidat al Senat “Som un poble progressista i no volem retrocessos”

Redacció / Ferreries.

Què l’empeny a presentar-se com a candidat al Senat per Menorca?
Tot i estar afiliat al Partit Socialista des de l’any 2006 sempre m’havia mantingut com a militant de base. Mai m’havia atrevit a donar una passa tan important. Però aquesta vegada, després de veure els resultats de les darreres eleccions locals i autonòmiques, vaig decidir que era el moment de donar la cara. Ara més que mai. Aquests dies estem veient com l’extrema dreta està avançant arreu de l’estat espanyol, entrant a formar part de molts governs locals, insulars i autonòmics i estan imposant el seu ideari extremista amb tota naturalitat. Com si res passés. L’exemple més proper el tenim al Consell Insular de Menorca on ja parlen de derogar part de la Llei de Reserva de la Biosfera. A mi això em preocupa i els meus valors socialdemòcrates m’han empès a prendre aquesta decisió. Crec en la justícia social i la igualtat d’oportunitats i en aquest sentit m’agradaria fer feina. Tenc molt clar que la societat del benestar no és possible sense uns serveis públics de qualitat. Per tant, desig una Menorca neta, equilibrada i sostenible on tothom hi tingui les mateixes oportunitats, sense diferències.

Què es pot aportar des del Senat per a millorar la vida de menorquines i menorquins?
Una de les funcions bàsiques del Senat és la de control al Govern. Per tant, crec que és molt important saber escoltar la societat menorquina en general i traslladar cap a Madrid totes aquelles propostes que puguin millorar la vida de menorquines i menorquins. En aquest sentit, si dia 23 de juliol soc elegit senador per Menorca, tenc molt clar que em posaré a disposició de totes les administracions de l’illa (siguin del color que siguin) per recollir iniciatives i projectes que afectin directament a l’illa i la seva gent, sobretot en temes tan importants com habitatge, turisme sostenible, protecció de l’entorn natural, economia local, infraestructures i serveis, sostenibilitat energètica, cultura i educació.

Les eleccions se celebraran a finals de juliol. A més, venim d’unes altres eleccions i unes negociacions posteriors que han generat cert desencant entre l’esquerra política. Com convenceria la gent que anés a votar?
Aquestes no seran unes eleccions qualsevols. Per primera vegada en la història democràtica d’Espanya l’extrema dreta té l’opció d’entrar a governar el país. Crec que aquest ja és un motiu prou de pes com per sortir a votar amb decisió dia 23 de juliol. Per altra banda, és cert que les negociacions posteriors a les eleccions locals han estat complexes i difícils. Em sap molt de greu el que ha succeït i com a ciutadà també hauria preferit un altre escenari. Personalment pens que tenim més coses que ens uneixen que no que ens separen i, evidentment, em dolen aquestes situacions. Vull deixar molt clar que, per damunt de tot, em considero una persona d’esquerres i el meu objectiu és comú: defensar Menorca des de Madrid.

Sembla que les enquestes no els són massa favorables. Què en diria d’aquest fet?
La única enquesta que val és la de dia 23 de juliol. Jo estic notant un canvi de tendència, de persones que no van anar a votar dia 28 de maig i que ara sí que votaran, i també gent moderada que potser va votar al PP i ara se’n penedeix. Tot té a veure amb la facilitat amb la qual el PP ha cedit davant l’ideari de Vox. Som un poble progressista i no volem retrocessos. Estic convençut de que tots i totes les progressistes sortirem a votar per defensar el país i els nostres valors de respecte i tolerància. Els que ens volen fer retrocedir són una minoria.

Serà la seva primera experiència a una candidatura de primera línia. Com ho afronta?
Ho afront amb il·lusió i responsabilitat. Estic representant un partit amb més de 140 anys d’història que ha protagonitzat els canvis socials més importants d’aquest país. Per tant, al marge del resultat del dia 23 de juliol, és un honor poder encapçalar la candidatura socialista al Senat.

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Informació bàsica sobre protecció de dades
Setmanaris i Revesteixes SL (d'ara endavant, Foodies on Menorca), com a responsable d'aquesta web, l'informa que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant el present formulari seran tractats amb la finalitat d'atendre les seves consultes i remetre-li informació del seu interès. En enviar el formulari, Vostè legitima a Foodies on Menorca i dona el seu consentiment a aquest tractament i registre de les seves dades. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les seves dades contactant amb el Delegat de Protecció de Dades en les formes que s'indiquen en la nostra Política de Privacitat o presentar una reclamació davant l'Agència de Protecció de Dades.