LA IMPORTÀNCIA DE LA HIDRATACIÓ Per Anna Moll

La hidratació és fonamental per mantenir una alimentació saludable durant tot l’any, però obté una major rellevància durant l’estiu. Amb l’augment de les temperatures i l’increment d’activitats a l’aire lliure, el nostre cos tendeix a perdre més líquid que durant la resta de l’any.

Una correcta hidratació és essencial per un bon funcionament de l’organisme. L’aigua té un paper rellevant en la regulació de la temperatura corporal, el transport de nutrients, en l’eliminació de toxines, en el procés digestiu i en el manteniment adequat de les funcions fisiològiques.
Si no hi ha una correcta hidratació, podem arribar a experimentar falta d’energia, fatiga, mal humor, dificultat per a concretar-nos i baixa productivitat o, fins i tot, una deshidratació o cop de calor.

Com puc portar una correcta hidratació?
1. Beure suficient aigua: L’aigua és la opció ideal per a hidratar-se. Com a norma general, no hauríem d’experimentar la sensació de set, ja que això és un símptoma de deshidratació. Per tant, convé anar bevent aigua durant el dia. Si es fa activitat física o hi ha una exposició perllongada al sol, s’ha d’aportar una quantitat extra d’aigua.
2. Portar sempre un bòtil d’aigua a sobre: Una idea que et pot ajudar a complir amb la teva pauta d’hidratació seria portar sempre un bòtil d’aigua a sobre, així sempre tindràs accés a hidratar-te fàcilment.
3. Consumir aliments rics en aigua: Una bona manera d’augmentar la ingesta d’aigua és a través d’aliments rics en aigua com, per exemple, les fruites i verdures. N’hi ha algunes, com per exemple la síndria, el meló, el cogombre i la lletuga, que són especialment riques en aigua.
4. Evitar el consum d’alcohol: L’alcohol pot tenir un efecte deshidratant. Per tant, no és una beguda adequada per a hidratar-se. De fet, si consumeixes begudes alcohòliques, hauries de compensar aquest efecte amb una hidratació extra d’aigua.
5. Combinar el consum d’aigua amb altres begudes: L’aigua sempre serà la millor opció per a hidratar-se, però, si ens ve de gust i ens agrada podem combinar aquest consum d’aigua amb altres begudes, com per exemple:
• Infusions: Es poden consumir fredes o calentes, segons preferència.
• Aigua de fruites: Es pot donar gust a l’aigua simplement afegint trossos de fruita a l’aigua.
• Batuts de fruita o verdura: Podem preparar batuts per complementar la ingesta d’aigua. Però, cal recordar, que el consum de fruita i verdura serà preferiblement de fruites i verdures senceres.

És important que la ingesta d’aigua es realitzi de forma gradual al llarg del dia. Espero que aquests consells us siguin útils per poder seguir una pauta d’hidratació adequada i així contribuir al correcte funcionament de l’organisme i al benestar corporal.

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Informació bàsica sobre protecció de dades
Setmanaris i Revesteixes SL (d'ara endavant, Foodies on Menorca), com a responsable d'aquesta web, l'informa que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant el present formulari seran tractats amb la finalitat d'atendre les seves consultes i remetre-li informació del seu interès. En enviar el formulari, Vostè legitima a Foodies on Menorca i dona el seu consentiment a aquest tractament i registre de les seves dades. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les seves dades contactant amb el Delegat de Protecció de Dades en les formes que s'indiquen en la nostra Política de Privacitat o presentar una reclamació davant l'Agència de Protecció de Dades.