Malestar a l’IES Biel Martí per la instal·lació d’una aula modular a un pati

La comunitat educativa de l’Institut Biel Martí ha fet saber a la Conselleria d’Educació del Govern balear el seu malestar per la decisió d’instal·lar una aula modular a un dels patis per encabir un grup de diversificació curricular de 3r. d’ESO el proper curs. Des de l’institut s’ha fet arribar aquest disgust a la Conselleria i també al Consell de Menorca.

El Consell de Menorca, a través de la Conselleria d’Educació, s’ha sumat a les queixes de l’IES Biel Martí, i en una carta adreçada al Govern balear lamenta que s’hagi decidit “sacrificar un pati de manera permanent durant almenys un curs escolar sencer per la instal·lació d’una aula modular”. Per una banda, perquè d’aquesta manera es reduirà de manera notable l’espai per a l’esbarjo de l’alumnat, que ja de per sí és limitat. I per altra banda, expliquen des del Consell, perquè els protocols d’actuació davant la pujada de temperatures recomanen disposar d’espais a l’aire lliure per fer activitats en cas que es dispari la calor, i reduïnt un pati per posar-hi una aula modular, aquest espai “de reserva” queda molt limitat.

Des de l’institut s’han fet dues propostes alternatives. Per una banda, instal·lar aquest mòdul a un terreny annex a l’institut, llogant-lo el temps que sigui necessari. Per altra banda, traslladar als capvespres els estudis de Formació Professional Bàsica. Segons s’explica des del Consell, cap de les dues opcions ha obtingut bona acollida.

DFerreries ha volgut conèixer l’opinió de la Conselleria d’Educació del Govern balear. Des d’aquesta administració, competent en aquest tema, argumenten que “aquesta aula modular s’instal·la mentre es decideix sobre la conveniència i possibilitat de fer una ampliació al centre”, una mesura que, en cas de produir-se, encara tardaria un temps a fer-se realitat. Afegeixen que “la decisió sobre la ubicació concreta de la modular es farà de manera conjunta entre la Conselleria i el centre”, i que “el lloguer o cessió temporal d’un solar per a instal·lar una aula modular es preveu poc probable”.

En relació a la possibilitat de traslladar els estudis de Formació Professional als capvespres, s’apunta que no és possible “perquè no permet oferir els recursos necessaris a l’alumnat, que sí que els pot tenir a disposició als matins. La LOMLOE incorpora l’FP bàsica a l’oferta de secundària i ha de tenir els mateixos recursos que l’alumnat de secundària. Per altra banda, el grup de segon de FPB hauria de continuar el matí perquè no es pot canviar el torn que van fer a primer”.

D’aquesta manera, tot sembla indicar que el proper curs, l’IES Biel Martí tindrà una aula modular a un dels patis del centre, segurament al pati nord.

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Informació bàsica sobre protecció de dades
Setmanaris i Revesteixes SL (d'ara endavant, Foodies on Menorca), com a responsable d'aquesta web, l'informa que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant el present formulari seran tractats amb la finalitat d'atendre les seves consultes i remetre-li informació del seu interès. En enviar el formulari, Vostè legitima a Foodies on Menorca i dona el seu consentiment a aquest tractament i registre de les seves dades. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les seves dades contactant amb el Delegat de Protecció de Dades en les formes que s'indiquen en la nostra Política de Privacitat o presentar una reclamació davant l'Agència de Protecció de Dades.