DE LLIBRES, LLIBRERIES I BIBLIOTEQUES

Encara que ja ha passat el mes d’abril i amb ell la Festa del Llibre i encara que també pens que festa del llibre ho hauria de ser tot l’any, he de reconèixer que aquest mes que acabem de deixar enrere és el més adient per parlar de llibres, fullejar-los, comprar-los…La Festa de Llibre s’ha popularitzat tant que gairebé arriba a tothom d’una manera o altra, cosa que trob senzillament polit,

Sigui per tradició, per moda, per motius comercials, el cert és que s’ha convertit en una festa de la cultura en la que tenim la ocasió de demostrar el nostre amor per la lectura i les ganes de fer-la extensible a un públic cada vegada més nombrós. Interessar-se pels llibres, ser una bona lectora, no és cosa del passat, ni molt manco, al contrari i a mi aquesta realitat em fa molt feliç.

Llibres, Llibreries, Biblioteques, activitats entorn de la lectura… són avui dia unes molt bones eines que tenim a l’abast i que d’alguna manera poden contribuir a fer-nos millors persones, culturalment més savis, socialment més obertes, íntimament més felices; encara que algunes lectures ens facin plorar de pena o d’emoció i ens remoguin les entranyes fins a fer-nos patir, o ens facin sentir orfes quan tancam la darrera pàgina d’un llibre que ens ha enganxat del tot. Açò es vida.

Quan mir cap enrere i faig un repàs a la meva vida de lectora, no se fer altra cosa que sentir-me be en mi mateixa i agraïda per tants bon autors que han sabut crear belles històries, moltes resistents al pas del temps, també, per les persones que n’han tingut cura per tal que molts llibres no fossin oblidats o arraconats.

Per a mi la lectura sempre ha anat associada a bons moments, poder-me asseure al meu recó preferit, sola, en silenci i anar passant pàgines i pàgines, o tornant enrere per rellegir una frase, una expressió que m’ha colpit, o arrabassat un somriure; fer meus alguns personatges per estimar-los o a vegades odiar-los. Aquests exemples representen petits moments de plenitud que donen sentit a tota vida a vegades massa rutinària i solcada de problemes. És açò evasió?

Podria ser, però tal vegada la necessitem de tant en tant per a retornar a la realitat amb més ganes i energia. I no voldria concloure aquesta, diguem-ne, “declaració d’amor por la lectura” sense donar les gràcies a les Biblioteques, a Llibreries, pels lectors representen petits santuaris de la cultura. Mentre podem gaudir d’un bon llibre, biblioteques que es posen al dia constantment i llibreters que en saben molt d’aconsellar-te, tenim garantit l’amor per la lectura i els llibres ens seguiran sent imprescindibles, com el pa i l’aigua.

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Informació bàsica sobre protecció de dades
Setmanaris i Revesteixes SL (d'ara endavant, Foodies on Menorca), com a responsable d'aquesta web, l'informa que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant el present formulari seran tractats amb la finalitat d'atendre les seves consultes i remetre-li informació del seu interès. En enviar el formulari, Vostè legitima a Foodies on Menorca i dona el seu consentiment a aquest tractament i registre de les seves dades. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les seves dades contactant amb el Delegat de Protecció de Dades en les formes que s'indiquen en la nostra Política de Privacitat o presentar una reclamació davant l'Agència de Protecció de Dades.