Amanides, ideals per als dies de calor Per Anna Moll

El consum habitual de fruites i verdures és molt important per portar una alimentació saludable. La recomanació de consum de fruita i verdura per a població general és de cinc racions diàries. De les cinc racions, es recomana que tres siguin de fruita i dues de verdura. A més, del consum de verdura es recomana que una sigui de verdura crua, i l’altra, cuita.

Les fruites i verdures són riques en vitamines, minerals, fibra i antioxidants. El seu consum regular s’ha relacionat amb la prevenció de malalties cròniques com, la diabetis, l’obesitat, les malalties cardiovasculars i alguns tipus de càncer. Tot i els beneficis demostrats del consum de fruita i verdura, ens trobem que a la població hi ha un consum deficitari i que moltes persones no en consumeixen prou.

Ara que arriba el bon temps i durant l’estiu, les amanides són una opció excel·lent per mantenir-se hidratat i saludable. Les amanides són fresques, lleugeres i ens aporten molts nutrients, a més, són una opció perfecte per dies calorosos en què no ens ve de gust menjar aliments pesats i calents. Per tant, les amanides són una opció ideal per assegurar el consum de fruita i verdura durant l’estiu.

Les amanides són molt versàtils i es poden preparar de maneres molt diferents. Podem afegir proteïna a l’amanida (pollastre, peix, llegums…) per fer que sigui un àpat complet i equilibrat. També hi podem afegir fruites fresques per afegir un toc més dolç a l’amanida.

RECEPTES D’AMANIDA

Com hem comentat anteriorment, les amanides són molt versàtils i tenim moltes possibilitats i combinacions diferents. A continuació us deixaré algunes idees, per si us animeu a preparar-les. Podeu fer les variacions que vulgueu, per adaptar-les al vostre gust.

 

  1. Amanida de formatge de cabra i nous: Lletuga, espinacs, nous, formatge de cabra, tomàtics, tonyina, oli d’oliva verge extra i vinagre de Mòdena.

 

  1. Amanida grega: Formatge feta, olives negres, pebre verd i pebre vermell, tomàtics, cogombre, ceba, tàperes, orenga, suc de llimona, sal, pimienta o oli d’oliva verge extra.

 

  1. Amanida poke de salmó: Salmó fresc marinat amb salsa de soja i sèsam, arròs, cogombre, alvocat, mango, col llombarda i raves.

 

  1. Amanida de poma: Lletuga, nous, poma, alvocat, formatge, oli d’oliva verge extra i vinagre.

 

  1. Amanida d’anxoves: Lletuga tipus “cogollos”, anxoves, ou bullit, tomàtic, cogombre, oli d’oliva verge extra i pimienta

 

  1. Amanida d’espàrrecs blancs amb vinagreta: Canonges, espàrrecs blancs, pebre verd, pebre vermell, ceba, olives negres, oli d’oliva verge extra, vinagre i “piparra”(opcional).
Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Informació bàsica sobre protecció de dades
Setmanaris i Revesteixes SL (d'ara endavant, Foodies on Menorca), com a responsable d'aquesta web, l'informa que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant el present formulari seran tractats amb la finalitat d'atendre les seves consultes i remetre-li informació del seu interès. En enviar el formulari, Vostè legitima a Foodies on Menorca i dona el seu consentiment a aquest tractament i registre de les seves dades. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les seves dades contactant amb el Delegat de Protecció de Dades en les formes que s'indiquen en la nostra Política de Privacitat o presentar una reclamació davant l'Agència de Protecció de Dades.