Barra Lliure: Maig: Menorca al màxim Per Àngel Allès, cocteler

Personalment maig és el mes que més m’agrada juntament amb l’octubre. Tranquil·litat, sense l’estrès de la massificació. Platges netes, aigua neta, cristal·lina i totalment blava. És com banyar-te a una piscina natural enorme. Per jo és Menorca en essència.

Per aquest motiu, aquest mes ens anam cap al primer còctel que vaig crear, cap a un còctel que, des del meu punt de vista, agrupa totes les coses meravelloses que té Menorca. Aquest mar tant increïble i tota l’essència dels aromes de la terra.

Com no pot ser d’altra manera, tot el producte és local (excepte un). Utilitzarem Gin Xoriguer, suc de llimona fresc, un xarop fet a casa de romaní i fonoll, Blue Curaçao (que ens serveix per donar el color blau del mar) i clara d’ou per simular el color blanc del rompent de les ones del mar.

Menorca al màxim, d’Àngel Allès. Foto: Àngel Allès
  • 50ml Gin Xoriguer
  • 35ml suc de llimona
  • 20ml xarop de romaní i fonoll*
  • 10ml Blue Curaçao
  • 1 clara d’ou/ 30ml clara d’ou

Posem tots els ingredients a dintre d’una coctelera sense gel i batem amb força per emulsionar la clara d’ou amb la resta d’ingredients. Afegim gel i tornem a batre per així refredar el nostre còctel. Obrim la coctelera, colarem el còctel i servirem a dintre del got que més ens agradi. Decorarem amb un brot de romaní o una pell de llimona.

*Per fer el xarop de romaní i fonoll, agafarem parts iguals d’aigua i sucre, ho durem a ebullició. Retirem del foc i afegim el romaní i el fonoll al gust i deixem que infusioni durant uns 5 minuts. Colarem el líquid i deixem refredar i ja tindrem el xarop de romaní i fonoll fet.

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Informació bàsica sobre protecció de dades
Setmanaris i Revesteixes SL (d'ara endavant, Foodies on Menorca), com a responsable d'aquesta web, l'informa que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant el present formulari seran tractats amb la finalitat d'atendre les seves consultes i remetre-li informació del seu interès. En enviar el formulari, Vostè legitima a Foodies on Menorca i dona el seu consentiment a aquest tractament i registre de les seves dades. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les seves dades contactant amb el Delegat de Protecció de Dades en les formes que s'indiquen en la nostra Política de Privacitat o presentar una reclamació davant l'Agència de Protecció de Dades.