Les meves idees (desinteressades) per als programes electorals

Aquests dies hi ha feina a les seus dels partits polítics! A més de fer-se moltes fotos per totes bandes, supòs que deuen estar fent feina per preparar els seus programes electorals, i prometre’ns tot allò que es pot prometre i un poc més de cara als propers quatre anys. Jo me’n fio tant dels programes electorals com de l’horòscop, perquè d’allò que diuen a allò que fan els polítics moltes vegades hi ha una distància abismal i estic segur que l’horòscop l’escriuen fent pedra-tisores-paper. Però bé, ja sabeu que jo som un homo entregat, caritatiu, noble i generós, i per si a algun partit li falten idees per incloure a aquest exercici de ficció que és el programa electoral, aquí en van unes quantes, obra den Tomeu Panxa Rotja.

1. Serpentona és nostra! Ja està bé d’arrufar-nos davant els ciutadellencs! Quan arribarà el dia que algun partit posarà seny i unificarà tot Cala Galdana baix l’escut de Ferreries? Que ja fa temps que els ciutadellencs es queden els hotels que més impostos paguen i noltros els hem de tenir la platja ben aclarideta! Va, senyors i senyores, sigueu valents! Cala Galdana, una i per als ferreriencs!

2. Fer un heliport dalt S’Enclusa. I voltros direu: “Quin disbarat, Tomeu! Ja has tornat a confondre l’aigua amb el gin!”. Idò no! O és que algú de voltros encara pensa que allà dalt hi faran alguna cosa de profit? Res, ni una esperança tenc jo! Per tant, propòs fer un aparcament per helicòpters dalt La Base, per a què els senyors rics que compren mitja Menorca tenguin un punt estratègic on deixar el seu vehicle quan venen a fer una visita. Podríem convertir el dipòsit aquell circular en un dispensador de benzina (o el que sigui que emprin els helicòpters), i convertir alguna de les barraques mig derruïdes en un xiringuito per vendre menjar d’aquests amb noms molt llargs que te permeten fotre un preu altíssim i fan pensar a qui se’ls menja que estan provant un tros de cel.

3. Dur a Ferreries una etapa del Tour de França. O me direu que no seria tot un espectacle veure els ciclistes pujar la Costa de Sant Pere? Estic segur que més d’un quedaria pel camí, i li agafaria una pájara d’aquestes! Propòs que la sortida fos al Pla de l’Església, que partissin pel Camí Reial, després tornen enrere, atravessen un poc de Barranc d’Algendar, pugen a Son Mercer i després a S’Ermita (meta volante, sense dubte), i acaben amb un port d’aquests de categoria especial pujant Sant Pere. Els podríem donar de menjar banyes de carn de Can Marc, mocadorets de Los Claveles i llimonada de Cas Xifoner. No volem promocionar el turisme esportiu? Idò nyas, ja ho teniu!

4. Hem de fer cosa al Pla de l’Església. O una de dues: o li canviam el nom, perquè de pla no en té res, o l’hem d’aplanar, per no ser un poble que es contradiu. Si el féssim pla, segurament per Sant Bartomeu ja no seríem la riota de gent de fora poble que diuen que el nostre jaleo és un esport de risc. Mirau, no diré res de jaleos d’altres pobles, perquè segurament me censurarien…

5. Un camp de futbol davall la rotonda de Sant Patrici. Jo crec que aquest ara és un espai que no està prou ben aprofitat. Segur que si ho aclarim un poc i li posam gespa, podem dur fins a Ferreries la Kings League aquesta den Gerard Piqué. Jo propòs que en Carre fes el xut inaugural del camp, i que aprofitant el centenari del Ferre, juguessin un partit de velles glòries panxarotges contra un combinat de la resta del món.

Va, fins aquí la meva generositat. Estic segur que les propostes que he plantejat no tenen res a envejar a algunes de les que faran els partits, almenys pel que fa al surrealisme. Va, ciutadans i ciutadanes, ànims, que ja hi queda més poc per a què acabi aquesta (pre?)campanya!

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Informació bàsica sobre protecció de dades
Setmanaris i Revesteixes SL (d'ara endavant, Foodies on Menorca), com a responsable d'aquesta web, l'informa que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant el present formulari seran tractats amb la finalitat d'atendre les seves consultes i remetre-li informació del seu interès. En enviar el formulari, Vostè legitima a Foodies on Menorca i dona el seu consentiment a aquest tractament i registre de les seves dades. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les seves dades contactant amb el Delegat de Protecció de Dades en les formes que s'indiquen en la nostra Política de Privacitat o presentar una reclamació davant l'Agència de Protecció de Dades.